29 mrt

Trends bij leaseauto’s

Een slechte aanvoer van nieuwe wagens zette de autobranche, en dus mede de leasebranche, in 2022 op zijn kop. Toch is de vraag naar leaseauto’s vorig jaar sterk toegenomen. Dit komt voornamelijk door de sterke economische groei en krapte op de arbeidsmarkt. In dit nieuwsbericht zetten wij de belangrijkste trends bij leaseauto’s van het jaar 2022 op een rijtje.

Trends bij leaseauto’s | Koppejan Automotive

1. Toename vraag leaseauto’s versus daling nieuwe geregistreerde leaseauto’s

Hoewel de vraag naar leaseauto’s vorig jaar alleen maar toenam, is het aantal registraties van nieuwe leaseauto’s volgens cijfers van RDC met maar liefst 3,3 procent gedaald. Tegelijkertijd werd dit gecompenseerd door een toename van 39 procent in het opnieuw inzetten van leaseauto’s. Bovendien blijft het totale aandeel in leaseauto’s op peil doordat een heleboel leasecontracten zijn verlengd. Eenzelfde trend is te zien bij het leasen van bestelwagens. Het aantal registraties van nieuwe lease bestelwagens is licht gedaald, terwijl er een grote toename is in de (her)inzet van jonge gebruikte bestelwagens.

2. Doorbraak in elektrische lease bestelwagens

Het rijden met een elektrische bestelbus heeft in het jaar 2022 heel wat populariteit gewonnen. We vertellen hierover meer in ons vorig nieuwsbericht. Ook is er duidelijk sprake van een doorbraak in het leasen van elektrische bestelwagens. Hoewel het aantal leaseregistraties van nieuwe bestelwagens is gedaald, is het aandeel volledig elektrische bestelwagens gestegen van 4 procent naar 9 procent.

3. Het grootste deel van nieuwe leaseauto’s zijn compacte gezinsauto’s

Het overgrote deel van de geleasete auto’s in 2022 behoren tot het B- of C-segment. De meest populaire automerken binnen de geregistreerde leaseauto’s zijn in volgorde Kia, Peugeot en Volkswagen.

4. Hybride auto’s blijven populair

Voor wie de stap naar volledig elektrisch rijden nog te groot is, maar wel volop wil meedoen aan de verduurzaming van het Nederlandse autopark bieden hybride auto’s de perfecte oplossing. Het aandeel van hybride wagens in nieuw geregistreerde leaseauto’s is dan ook vorig jaar toegenomen van 19,5 procent naar 22 procent.

5. Populariteit SUV’s licht gestegen

SUV’s, zoals Audi e-trons, zijn in de afgelopen jaren in snel tempo uitgegroeid tot de populairste modellen in de Nederlandse leasevloot. Waar de stijging vorige jaren aanzienlijk groot was, zien we dit jaar een lichte stijging in het SUV-aandeel. Men kan zich hierbij afvragen of de populariteit SUV’s op de leasemarkt in 2022 een piek heeft bereikt.

Auto leasen bij Koppejan Automotive?

Ook bij ons is het mogelijk om middels financial lease een auto of bestelwagen te leasen. Wenst u graag meer informatie met betrekking tot onze leasemogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op door het contactformulier in te vullen op de website, ons te bellen via +31(0) 342 436 222 of te mailen naar info@koppejanautomotive.nl.

Klantervaringen.

Hoe waarderen onze klanten Koppejan.

05 Jun
10.
Netjes snel en een super mooie wagen!!

Netjes geholpen duidelijk, weten over de historie, auto ga ik blij mee zijn!

Jordi uit Hoevelaken
03 Jun
10.
Goede communicatie

Binnenkort hoop ik weg te rijden in mijn nieuwe mercedes vito Zoals Koppejan betaamd, compleet gestyled,met sidebars,voor en achterspoiler noem maar op... Zie er naar...

Gerald uit Baarn
01 Jun
10.
mooiste bedrijf ooit ! met dito mensen

hartelijk ontvangst - alles klopt met hart en ziel - prachtige auto's en pand op een schitterende locatie alle rust en tijd is genomen voor...

Henk uit Emmen
30 May
10.
Mooie wagens

Goed gesprek gehad met Sander. Hebben een schitterende A4 aangeschaft. Zijn hier superblij mee en hopen op fijne en veilige kilometers. Sander bedankt!

Marije uit Almere
22 May
10.
Erg goed

Erg goed vriendelijk

Danny uit Landsmeer
16 May
10.
Uitstekende service!

Uitstekende service, alles werd uit handen genomen, van inname huidige auto, tot tenaamstellingen & verzekeringen. Mede dankzij Dhr. Strootman!

Dennis uit Soest

    Showroom afspraak inplannen