29 mrt

Trends bij leaseauto’s

Een slechte aanvoer van nieuwe wagens zette de autobranche, en dus mede de leasebranche, in 2022 op zijn kop. Toch is de vraag naar leaseauto’s vorig jaar sterk toegenomen. Dit komt voornamelijk door de sterke economische groei en krapte op de arbeidsmarkt. In dit nieuwsbericht zetten wij de belangrijkste trends bij leaseauto’s van het jaar 2022 op een rijtje.

Trends bij leaseauto’s | Koppejan Automotive

1. Toename vraag leaseauto’s versus daling nieuwe geregistreerde leaseauto’s

Hoewel de vraag naar leaseauto’s vorig jaar alleen maar toenam, is het aantal registraties van nieuwe leaseauto’s volgens cijfers van RDC met maar liefst 3,3 procent gedaald. Tegelijkertijd werd dit gecompenseerd door een toename van 39 procent in het opnieuw inzetten van leaseauto’s. Bovendien blijft het totale aandeel in leaseauto’s op peil doordat een heleboel leasecontracten zijn verlengd. Eenzelfde trend is te zien bij het leasen van bestelwagens. Het aantal registraties van nieuwe lease bestelwagens is licht gedaald, terwijl er een grote toename is in de (her)inzet van jonge gebruikte bestelwagens.

2. Doorbraak in elektrische lease bestelwagens

Het rijden met een elektrische bestelbus heeft in het jaar 2022 heel wat populariteit gewonnen. We vertellen hierover meer in ons vorig nieuwsbericht. Ook is er duidelijk sprake van een doorbraak in het leasen van elektrische bestelwagens. Hoewel het aantal leaseregistraties van nieuwe bestelwagens is gedaald, is het aandeel volledig elektrische bestelwagens gestegen van 4 procent naar 9 procent.

3. Het grootste deel van nieuwe leaseauto’s zijn compacte gezinsauto’s

Het overgrote deel van de geleasete auto’s in 2022 behoren tot het B- of C-segment. De meest populaire automerken binnen de geregistreerde leaseauto’s zijn in volgorde Kia, Peugeot en Volkswagen.

4. Hybride auto’s blijven populair

Voor wie de stap naar volledig elektrisch rijden nog te groot is, maar wel volop wil meedoen aan de verduurzaming van het Nederlandse autopark bieden hybride auto’s de perfecte oplossing. Het aandeel van hybride wagens in nieuw geregistreerde leaseauto’s is dan ook vorig jaar toegenomen van 19,5 procent naar 22 procent.

5. Populariteit SUV’s licht gestegen

SUV’s, zoals Audi e-trons, zijn in de afgelopen jaren in snel tempo uitgegroeid tot de populairste modellen in de Nederlandse leasevloot. Waar de stijging vorige jaren aanzienlijk groot was, zien we dit jaar een lichte stijging in het SUV-aandeel. Men kan zich hierbij afvragen of de populariteit SUV’s op de leasemarkt in 2022 een piek heeft bereikt.

Auto leasen bij Koppejan Automotive?

Ook bij ons is het mogelijk om middels financial lease een auto of bestelwagen te leasen. Wenst u graag meer informatie met betrekking tot onze leasemogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op door het contactformulier in te vullen op de website, ons te bellen via +31(0) 342 436 222 of te mailen naar info@koppejanautomotive.nl.

Klantervaringen.

Hoe waarderen onze klanten Koppejan.

28 Feb
10.
Schitterende auto's

Schitterende auto's in een prachtig en schoon, mooi pand. Eén en al luxe, alsof je in een snoepwinkel bent.

Perry uit Rotterdam
25 Feb
9.
Heel mooi bedrijf!!

Zeer goed geholpen, eerlijk en betrouwbaar. Goed advies.

Ruud De leeuw uit Huisduinen
23 Feb
10.
Fantastisch bedrijf

Ik ben zeer tevreden hoe ik ben geholpen En geadviseerd ben en er goed op de hoogte ben gehouden over de gang van zaken Echte...

Daniel uit Kortenhoef
13 Feb
10.
Top bedrijf

Top service, afspraak nakomen en leuke showroom!

WarmteNed. uit Zeist
07 Feb
8.
Mooie zaak met net even een ander soort auto.

3de keer verzoek nu om beoordeling te geven. Echter de auto moet nog afgeleverd worden, dus het is wat voorbarig... Voor zover, een prachtig mooie...

Wieland uit Nagele
06 Feb
10.
Goede service

Goede Service

Sinke uit Kruiningen

    Showroom afspraak inplannen