Koppejan Automotive is op zoek naar een autodetailer (fulltime). Bekijk hier de vacature!

03 feb

Rijden met een elektrische bestelbus wint populariteit

Een elektrische bestelbus is nog niet voor iedereen een vertrouwde manier om de weg op te gaan. Dit voornamelijk omdat bij een elektrische bestelbus de investering vaak iets groter is. De belangrijkste vraag van vele ondernemers is; wat maakt een elektrische bestelbus nu beter dan een diesel bestelbus? In onderstaand nieuwsbericht zullen wij u alle voordelen en nadelen van een elektrische bestelbus gaan uitleggen.

Rijden met een elektrische bedrijfswagen | Koppejan Automotive

Elektrisch rijden, baat het?

Het aanschaffen van een elektrische bestelbus is over het algemeen een stukje duurder dan een diesel bestelbus. Toch brengt een elektrische bestelbus ook veel financiële voordelen met zich mee. Tegenover de iets hogere aanschafprijs staat veelal een lagere maandelijkse kostenpost. Stroom blijft namelijk relatief goedkoper dan brandstof.

Voor het opladen van een elektrische bestelbus bent u tussen de 5 en 12 uur kwijt, afhankelijk van het voertuig. Hoewel dit onvoordelig lijkt voor uw tijd, is het vaak s ’nachts als u de bestelbus niet nodig heeft. Dit, in tegenstelling tot een diesel bestelbus, waarmee u overdag langs het tankstation moet rijden. Dit scheelt niet alleen de nodige kilometers, maar ook een hoop tijd.

Naast de lage maandelijkse kosten, heeft het rijden met een elektrische bestelbus nog enkele financiële voordelen. Zo hoeft u tot 2025 geen wegenbelasting te betalen indien u kiest voor een volledig elektrische bestelbus. Bovendien krijgt u in het jaar 2025 tot maar liefst 75% korting op de wegenbelasting. Ook zijn er drie subsidies waar u aanspraak op kunt maken bij het aanschaffen van een zakelijke laadpaal. Geïnteresseerd in het aanschaffen van een laadpaal? Bekijk de volgende subsidieregelingen: Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek, Milieu Investeringsaftrek & Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen. Lees hierover meer in ons nieuwsbericht omtrent investeringsaftrek bij nieuwe en tweedehands bedrijfswagens.

Menig ondernemer schaft bestelbussen aan om makkelijk bij klanten op locatie te komen met al het benodigde materiaal. Bevindt deze klant zich in het midden van een grote stad? Dan heeft u vaak te maken met beperkingen als milieuzones. Dankzij elektrisch rijden wordt u niet meer beperkt door deze zones die in steeds meer steden worden uitgebreid.

Beperkingen van elektrisch rijden

Bent u ondernemer en veel op pad? Ook dit mag de pret niet drukken voor het rijden van een elektrisch voertuig. De actieradius van bedrijfswagens wordt steeds verder uitgebreid. Zo ligt de bereikbare afstand nu tussen de 100 tot 360 kilometer. Rijdt u zakelijk ongeveer net zoveel kilometers of iets meer? Dan kunt u vaak op locatie het elektrische voertuig opladen.

Toch kan het zijn dat de actieradius niet voldoet aan uw behoefte. Mocht dit het geval zijn, kunt u onderweg uw elektrische bestelbus aan een snellaadpaal opladen. Dit neemt tussen de 20 tot 40 minuten van uw tijd in. Het enige nadeel hiervan is dat u wellicht iets meer betaald dan als u bijvoorbeeld zou laden bij een laadpaal in de buurt.

Ook een stap zetten naar de toekomst?

Overstappen op elektrisch rijden blijft een dure, maar vooral duurzame stap! Kijken we een paar jaar in de toekomst, dan wordt elektrisch rijden steeds meer gestimuleerd en genormaliseerd. Naast subsidieregelingen wordt er meer en meer groene energie opgewekt. Een flinke investering waar u in de loop van de jaren de vruchten van zult plukken.

Bent u een early adopter? Wij helpen u graag met uitzoeken van uw perfecte bestelbus. Elektrisch of voorlopig nog op brandstof. Uw bestelbus wordt naar uw behoefte aangepast met luxe en comfort voor elke zakelijke rit. Heeft u verdere vragen omtrent het rijden met een elektrische bestelbus? Schroom dan niet contact op te nemen met Koppejan Automotive!

Klantervaringen.

Hoe waarderen onze klanten Koppejan.

25 Jun
8.
mooi bedrijf en snelle reacties

er staat een mooie voorraad en het contact ging snel heen en weer

Johan uit Capelle aan den IJssel
21 Jun
10.
Super service

Mooie auto gekocht super service denken met je mee en vriendelijk ontvangen kortom top bedrijf

Jeffrey uit Zaltbommel
21 Jun
10.
Uitstekende service, vriendelijk personeel nemen echt de tijd voor je !

Op en top bedrijf alles tot in de puntjes geregeld !

Hans uit Zwammerdam
19 Jun
10.
Uitstekend geholpen

Fijn gesprek gehad met Rik en uiteindelijk dit kunnen beklinken met de aanschaf van een prachtige Mercedes Sprinter 319!

Joost uit De Rijp
08 Jun
10.
Uitstekende service.

Uitstekende service en vriendelijk personeel. Ik zou dit bedrijf zeker aanraden.

Martijn uit Biggekerke
22 May
10.
Heel tervreden!

Tijdens het voortraject al een heel fijn contact met Rik, na mijn bezoek in de showroom een super nette indruk gekregen van het bedrijf en...

Peter uit Diemen

    Showroom afspraak inplannen