03 feb

Rijden met een elektrische bestelbus wint populariteit

Een elektrische bestelbus is nog niet voor iedereen een vertrouwde manier om de weg op te gaan. Dit voornamelijk omdat bij een elektrische bestelbus de investering vaak iets groter is. De belangrijkste vraag van vele ondernemers is; wat maakt een elektrische bestelbus nu beter dan een diesel bestelbus? In onderstaand nieuwsbericht zullen wij u alle voordelen en nadelen van een elektrische bestelbus gaan uitleggen.

Rijden met een elektrische bedrijfswagen | Koppejan Automotive

Elektrisch rijden, baat het?

Het aanschaffen van een elektrische bestelbus is over het algemeen een stukje duurder dan een diesel bestelbus. Toch brengt een elektrische bestelbus ook veel financiële voordelen met zich mee. Tegenover de iets hogere aanschafprijs staat veelal een lagere maandelijkse kostenpost. Stroom blijft namelijk relatief goedkoper dan brandstof.

Voor het opladen van een elektrische bestelbus bent u tussen de 5 en 12 uur kwijt, afhankelijk van het voertuig. Hoewel dit onvoordelig lijkt voor uw tijd, is het vaak s ’nachts als u de bestelbus niet nodig heeft. Dit, in tegenstelling tot een diesel bestelbus, waarmee u overdag langs het tankstation moet rijden. Dit scheelt niet alleen de nodige kilometers, maar ook een hoop tijd.

Naast de lage maandelijkse kosten, heeft het rijden met een elektrische bestelbus nog enkele financiële voordelen. Zo hoeft u tot 2025 geen wegenbelasting te betalen indien u kiest voor een volledig elektrische bestelbus. Bovendien krijgt u in het jaar 2025 tot maar liefst 75% korting op de wegenbelasting. Ook zijn er drie subsidies waar u aanspraak op kunt maken bij het aanschaffen van een zakelijke laadpaal. Geïnteresseerd in het aanschaffen van een laadpaal? Bekijk de volgende subsidieregelingen: Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek, Milieu Investeringsaftrek & Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen. Lees hierover meer in ons nieuwsbericht omtrent investeringsaftrek bij nieuwe en tweedehands bedrijfswagens.

Menig ondernemer schaft bestelbussen aan om makkelijk bij klanten op locatie te komen met al het benodigde materiaal. Bevindt deze klant zich in het midden van een grote stad? Dan heeft u vaak te maken met beperkingen als milieuzones. Dankzij elektrisch rijden wordt u niet meer beperkt door deze zones die in steeds meer steden worden uitgebreid.

Beperkingen van elektrisch rijden

Bent u ondernemer en veel op pad? Ook dit mag de pret niet drukken voor het rijden van een elektrisch voertuig. De actieradius van bedrijfswagens wordt steeds verder uitgebreid. Zo ligt de bereikbare afstand nu tussen de 100 tot 360 kilometer. Rijdt u zakelijk ongeveer net zoveel kilometers of iets meer? Dan kunt u vaak op locatie het elektrische voertuig opladen.

Toch kan het zijn dat de actieradius niet voldoet aan uw behoefte. Mocht dit het geval zijn, kunt u onderweg uw elektrische bestelbus aan een snellaadpaal opladen. Dit neemt tussen de 20 tot 40 minuten van uw tijd in. Het enige nadeel hiervan is dat u wellicht iets meer betaald dan als u bijvoorbeeld zou laden bij een laadpaal in de buurt.

Ook een stap zetten naar de toekomst?

Overstappen op elektrisch rijden blijft een dure, maar vooral duurzame stap! Kijken we een paar jaar in de toekomst, dan wordt elektrisch rijden steeds meer gestimuleerd en genormaliseerd. Naast subsidieregelingen wordt er meer en meer groene energie opgewekt. Een flinke investering waar u in de loop van de jaren de vruchten van zult plukken.

Bent u een early adopter? Wij helpen u graag met uitzoeken van uw perfecte bestelbus. Elektrisch of voorlopig nog op brandstof. Uw bestelbus wordt naar uw behoefte aangepast met luxe en comfort voor elke zakelijke rit. Heeft u verdere vragen omtrent het rijden met een elektrische bestelbus? Schroom dan niet contact op te nemen met Koppejan Automotive!

Klantervaringen.

Hoe waarderen onze klanten Koppejan.

25 Sep
10.
Geweldig Goed!

Vrijdag proefrit gemaakt, Deal gemaakt, Financiering aangevraagd, en op maandag akkoord! Deze week hopelijk rijklaar en de nieuwe auto ophalen!

ashwan harkhoe uit Rotterdam
13 Sep
10.
Super geholpen !!!!!!!!

In één woord super gasten goed geholpen.

X uit Vinkeveen
11 Sep
10.
Super net bedrijf/fijne mensen

2de keer dat ik daar een bedrijfswagen koop! Ze hebben altijd een mooie collectie wagens staan en word er netjes, rustig en vriendelijk behandeld.

Joris uit Nederweert
06 Sep
10.
Super service! Eerlijk en open en een prachtige plek en pand.

Wij zijn erg fijn geholpen door Rik en Sander. Ik had een heleboel vragen en daar heeft Rik uitgebreid de tijd voor genomen. Samen met...

Paula en Sven uit Oeffelt
30 Aug
10.
Prachtige nieuwe stoere bus!

Super locatie,vriendelijk en snelschakend personeel en vooral gespecialiseerd in hun branche. Wij kunnen niet wachten om onze nieuwe aanwinst op te halen. Thanks!!

Pamela (SSK BV) uit Spijkenisse
30 Aug
10.
Super bedrijf

Ik heb een nieuwe bus gekocht bij koppejan en wil ze daar graag voor bedanken. Ze zijn erg klantvriendelijk en helpen je goed met het...

Tim uit Lochem

    Showroom afspraak inplannen