03 feb

Rijden met een elektrische bestelbus wint populariteit

Een elektrische bestelbus is nog niet voor iedereen een vertrouwde manier om de weg op te gaan. Dit voornamelijk omdat bij een elektrische bestelbus de investering vaak iets groter is. De belangrijkste vraag van vele ondernemers is; wat maakt een elektrische bestelbus nu beter dan een diesel bestelbus? In onderstaand nieuwsbericht zullen wij u alle voordelen en nadelen van een elektrische bestelbus gaan uitleggen.

Rijden met een elektrische bedrijfswagen | Koppejan Automotive

Elektrisch rijden, baat het?

Het aanschaffen van een elektrische bestelbus is over het algemeen een stukje duurder dan een diesel bestelbus. Toch brengt een elektrische bestelbus ook veel financiële voordelen met zich mee. Tegenover de iets hogere aanschafprijs staat veelal een lagere maandelijkse kostenpost. Stroom blijft namelijk relatief goedkoper dan brandstof.

Voor het opladen van een elektrische bestelbus bent u tussen de 5 en 12 uur kwijt, afhankelijk van het voertuig. Hoewel dit onvoordelig lijkt voor uw tijd, is het vaak s ’nachts als u de bestelbus niet nodig heeft. Dit, in tegenstelling tot een diesel bestelbus, waarmee u overdag langs het tankstation moet rijden. Dit scheelt niet alleen de nodige kilometers, maar ook een hoop tijd.

Naast de lage maandelijkse kosten, heeft het rijden met een elektrische bestelbus nog enkele financiële voordelen. Zo hoeft u tot 2025 geen wegenbelasting te betalen indien u kiest voor een volledig elektrische bestelbus. Bovendien krijgt u in het jaar 2025 tot maar liefst 75% korting op de wegenbelasting. Ook zijn er drie subsidies waar u aanspraak op kunt maken bij het aanschaffen van een zakelijke laadpaal. Geïnteresseerd in het aanschaffen van een laadpaal? Bekijk de volgende subsidieregelingen: Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek, Milieu Investeringsaftrek & Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen. Lees hierover meer in ons nieuwsbericht omtrent investeringsaftrek bij nieuwe en tweedehands bedrijfswagens.

Menig ondernemer schaft bestelbussen aan om makkelijk bij klanten op locatie te komen met al het benodigde materiaal. Bevindt deze klant zich in het midden van een grote stad? Dan heeft u vaak te maken met beperkingen als milieuzones. Dankzij elektrisch rijden wordt u niet meer beperkt door deze zones die in steeds meer steden worden uitgebreid.

Beperkingen van elektrisch rijden

Bent u ondernemer en veel op pad? Ook dit mag de pret niet drukken voor het rijden van een elektrisch voertuig. De actieradius van bedrijfswagens wordt steeds verder uitgebreid. Zo ligt de bereikbare afstand nu tussen de 100 tot 360 kilometer. Rijdt u zakelijk ongeveer net zoveel kilometers of iets meer? Dan kunt u vaak op locatie het elektrische voertuig opladen.

Toch kan het zijn dat de actieradius niet voldoet aan uw behoefte. Mocht dit het geval zijn, kunt u onderweg uw elektrische bestelbus aan een snellaadpaal opladen. Dit neemt tussen de 20 tot 40 minuten van uw tijd in. Het enige nadeel hiervan is dat u wellicht iets meer betaald dan als u bijvoorbeeld zou laden bij een laadpaal in de buurt.

Ook een stap zetten naar de toekomst?

Overstappen op elektrisch rijden blijft een dure, maar vooral duurzame stap! Kijken we een paar jaar in de toekomst, dan wordt elektrisch rijden steeds meer gestimuleerd en genormaliseerd. Naast subsidieregelingen wordt er meer en meer groene energie opgewekt. Een flinke investering waar u in de loop van de jaren de vruchten van zult plukken.

Bent u een early adopter? Wij helpen u graag met uitzoeken van uw perfecte bestelbus. Elektrisch of voorlopig nog op brandstof. Uw bestelbus wordt naar uw behoefte aangepast met luxe en comfort voor elke zakelijke rit. Heeft u verdere vragen omtrent het rijden met een elektrische bestelbus? Schroom dan niet contact op te nemen met Koppejan Automotive!

Klantervaringen.

Hoe waarderen onze klanten Koppejan.

17 Apr
9.
Snel en duidelijk opvolging

Duidelijke en snelle communicatie met Rik. Auto is nog niet afgeleverd, de rest is dus nog afwachten maar hebben er alle vertrouwen in! Belisol Goes

Belisol Goes uit GOES
29 Mar
10.
Vriendelijk en super survice

Vriendelijk en komen altijd met een goede oplossing

Jeffrey uit Delft
26 Mar
10.
Top bedrijf

Super service top bedrijf

Olinde uit Almere
28 Feb
10.
Schitterende auto's

Schitterende auto's in een prachtig en schoon, mooi pand. Eén en al luxe, alsof je in een snoepwinkel bent.

Perry uit Rotterdam
25 Feb
9.
Heel mooi bedrijf!!

Zeer goed geholpen, eerlijk en betrouwbaar. Goed advies.

Ruud De leeuw uit Huisduinen
23 Feb
10.
Fantastisch bedrijf

Ik ben zeer tevreden hoe ik ben geholpen En geadviseerd ben en er goed op de hoogte ben gehouden over de gang van zaken Echte...

Daniel uit Kortenhoef

    Showroom afspraak inplannen