21 nov

Investeringsaftrek bij nieuwe of tweedehands bedrijfswagen

Mocht u als ondernemer overwegen om een bedrijfswagen aan te schaffen, dan kan dit interessante fiscale voordelen met zich meebrengen. Bedrijfswagens zijn vaak een fikse investering, maar wist u dat u in de meeste gevallen recht heeft op een investeringsaftrek? Deze aftrek zorgt voor een lagere winst en hierdoor gaat u minder belasting betalen! Het maakt verder niet uit of u voor een nieuwe of tweedehands bedrijfsauto gaat, deze komen beide in aanmerking voor een investeringsaftrek. In dit nieuwsbericht bespreken wij een drietal verschillende regelingen en wat de voordelen voor u zijn.

Investeringsaftrek bij nieuwe of tweedehands bedrijfswagen | Koppejan Automotive

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek bedrijfswagen

De Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek, ook wel KIA genoemd, is eigenlijk de basisaftrekpost. Deze KIA-regeling is zowel van toepassing op de inkomstenbelasting als de vennootschapsbelasting. Hierdoor geldt deze regeling voor alle ondernemers, zowel eenmanszaken, vof’s en zzp’ers als B.V.’s en N.V’s. Afhankelijk van het totaalbedrag van uw investeringen in bedrijfsmiddelen dat jaar, wordt de hoogte van deze aftrek bepaald. De hoogte van de aftrek kan oplopen tot maar liefst 28%! Gaat uw voorkeur uit naar een bedrijfswagen leasen? Dan is het alsnog mogelijk om gebruik te maken van dit fijne voordeel.

Milieu-investeringsaftrek bij nieuwe bedrijfswagen

De Milieu-investeringsaftrek, vaak afgekort tot MIA-regeling, is ingezet om ondernemers aan te sporen om te investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen, zoals elektrische bedrijfswagens. Deze regeling is alleen van toepassing op nieuwe bedrijfswagens die aan de eisen van de zogeheten milieulijst van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland voldoen.
Indien u een volledig elektrische bedrijfswagen aanschaft met een maximale aanschafwaarde van €75.000, kunt u tot wel 45% van het investeringsbedrag in mindering brengen op uw winst. Bovendien mag u de MIA-regeling combineren met de basisaftrekpost voor een nog groter fiscaal voordeel.

Energie-investeringsaftrek bedrijfswagen

Als derde regeling kunt u gebruik maken van de Energie-investeringsaftrek, ook wel EIA-regeling genoemd. Deze regeling is het leven in geroepen om ondernemers te motiveren om te investeren in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. De EIA-regeling is voor alle ondernemers die vennootschapsbelasting- of inkomstenbelasting betalen. Bij deze investeringsaftrek kunt u profiteren van het grootste voordeel, namelijk 45,5%. Daarnaast mag ook deze regeling weer gecombineerd worden met de eerder benoemde aftrekposten.

Let op desinvesteringsbijtelling bij bedrijfswagens

Heeft u een bedrijfswagen aangeschaft en overweegt u gebruik te maken van één of meerdere aftrekposten? Dan is het belangrijk om te weten dat u minimaal 5 jaar gebruik moet maken van uw bedrijfswagen. Mocht u hem binnen 5 jaar verkopen of omzetten naar een privéauto, dan krijgt u te maken met een desinvesteringsbijtelling. U behoudt het fiscale voordeel, maar moet een deel van de investeringsaftrek terugbetalen. Dit betaalt u over de verkoopprijs van uw bedrijfswagen. Na deze 5 jaar hoeft u geen investeringsaftrek meer terug te betalen.

Volkswagen bedrijfswagens bij Koppejan Automotive

Overweegt u na het lezen van dit nieuwsbericht om een bedrijfswagen aan te schaffen en te profiteren van al deze fiscale voordelen? Wij van Koppejan Automotive zijn gespecialiseerd in Volkswagen bedrijfswagens en bieden u een ruim assortiment aan. Het is niet alleen mogelijk om een bedrijfswagen te kopen, maar ook een bedrijfswagen leasen is een optie bij ons! Daarnaast hebben wij ook een ruime collectie aan tweedehands bedrijfswagens. U kunt zich alvast oriënteren op onze website, maar u bent altijd van harte welkom in onze showroom in Nijkerk. Mocht u vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op middels het contactformulier op de website. Ook zijn wij telefonisch te bereiken op 0342 – 436 222.

Klantervaringen.

Hoe waarderen onze klanten Koppejan.

28 Feb
10.
Schitterende auto's

Schitterende auto's in een prachtig en schoon, mooi pand. Eén en al luxe, alsof je in een snoepwinkel bent.

Perry uit Rotterdam
25 Feb
9.
Heel mooi bedrijf!!

Zeer goed geholpen, eerlijk en betrouwbaar. Goed advies.

Ruud De leeuw uit Huisduinen
23 Feb
10.
Fantastisch bedrijf

Ik ben zeer tevreden hoe ik ben geholpen En geadviseerd ben en er goed op de hoogte ben gehouden over de gang van zaken Echte...

Daniel uit Kortenhoef
13 Feb
10.
Top bedrijf

Top service, afspraak nakomen en leuke showroom!

WarmteNed. uit Zeist
07 Feb
8.
Mooie zaak met net even een ander soort auto.

3de keer verzoek nu om beoordeling te geven. Echter de auto moet nog afgeleverd worden, dus het is wat voorbarig... Voor zover, een prachtig mooie...

Wieland uit Nagele
06 Feb
10.
Goede service

Goede Service

Sinke uit Kruiningen

    Showroom afspraak inplannen