Bedrijfsauto kopen | Koppejan

Bedrijfsauto kopen.

In Nederland worden er jaarlijks vele bedrijfsauto's op kenteken gezet. Dit zijn dan voornamelijk auto's die zakelijk worden gebruikt en die derhalve op naam van een bedrijf staan geregistreerd. In Nederland krijgt dit type auto een zogenaamd grijs kenteken. Voor de bedrijfsauto's die staan geregistreerd met een grijs kenteken bestaat een speciale regeling waaraan belastingvoordeel is gekoppeld. Echter is het nummerplaat van de auto's niet grijs, maar gewoon geel. De term grijs kenteken is afgeleid van het grijze kentekenbewijs wat vroeger bij deze auto's werd verstrekt. Deze auto's zijn te herkennen aan de eerste letter van het nummerbord, dit is namelijk altijd een V of een B.

Aan het belastingvoordeel voor bedrijfsauto’s zijn bepaalde voorwaarden verbonden. Zo mag een auto op grijs kenteken geen zitplaatsen in de laadruimte hebben en dient het voertuig te beschikken over een vlakke laadvloer. Tevens moet minimaal 10 procent van de jaarlijks verreden kilometers voor zakelijke doeleinden worden afgelegd. Doordat er verschillende typen bedrijfsauto’s te koop zijn, is er binnen de regelgeving vaak veel mogelijk.

Verschillende soorten bedrijfsauto’s

Bedrijfsauto’s zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Zo zijn er bijvoorbeeld compacte auto's te koop die met name worden gebaseerd op het chassis van een personenauto. Dit type is vooral populair bij koeriers en bedrijven die geen grote zaken hoeven te vervoeren. Wie wel grotere zaken moet vervoeren, kiest als snel voor een bestelbus of bakwagen.

De bestelbus is de meest veelzijdige bedrijfsauto, aangezien deze namelijk geheel naar wens kan worden uitgevoerd met opties als een dubbele cabine, schuifdeuren, een verlengd chassis of een verhoogde laadruimte. Voordat u de keuze maakt voor een bepaald type auto, is het van belang dat u helder heeft waar u het voertuig voor gaat gebruiken. Wilt u uw nieuwe bedrijfsvoertuig bijvoorbeeld zakelijk én privé gebruiken, dan is een bestelbus met dubbele cabine (en daarmee extra zitplaatsen) al snel een aantrekkelijke mogelijkheid.

Waarom een tweedehands bedrijfsauto kopen?

De keuze voor een gebruikte bedrijfsauto is zo gemaakt. Een tweedehands bedrijfsauto kopen is op de eerste plaats namelijk een stuk voordeliger dan de aanschaf van een vergelijkbare nieuwe auto. Dit komt doordat bedrijfsauto’s, gelijk aan reguliere personenauto’s, relatief gezien het meest afschrijven in de eerste jaren. Een luxe jonge bedrijfauto is om die reden al snel behoorlijk goedkoper dan een nieuwe auto in dezelfde uitvoering.

Bedrijfsauto leasen

Een bedrijfsauto leasen of financieren behoort overigens ook tot de mogelijkheden. Op dat gebied bestaat er dus geen verschil tussen een nieuwe of tweedehands bedrijfsauto. En aangezien u bij het financieren of leasen van een auto geen groot bedrag in één keer hoeft af te rekenen, blijft uw liquiditeit gewaarborgd.

Een luxe bedrijfsauto kopen bij Koppejan

Bij Koppejan kunt u terecht voor luxe bedrijfsauto occasions met een representatieve uitstraling en van onmiskenbare kwaliteit. Wij garanderen dat u met een auto van Koppejan vele jaren zorgeloos en comfortabel de weg op kunt. Ondanks dat we bij Koppejan diverse merken verkopen, hebben we ons vooral toegelegd op de Volkswagen Transporter.

De Volkswagen Transporter staat namelijk al vele jaren bekend om zijn uitstekende kwaliteit, betrouwbaarheid en levensduur. Ook varianten die zijn afgeleid van de Volkswagen Transporter, zoals de Volkswagen Multivan en de Volkswagen Caravelle, zult u geregeld terugvinden in ons assortiment. Wij dragen er zorg voor dat wij op ieder moment bedrijfsauto's van diverse modellen en uitvoeringen in onze voorraad hebben opgenomen. Als zodanig kunnen we u te allen tijde van dienst zijn.

Bent u er nog niet zeker van welke bedrijfsauto het beste past bij uw specifieke situatie? Ook dan helpen wij u graag verder. Door onze uitgebreide ervaring kunnen wij u als geen ander adviseren over de bedrijfsauto die het beste past bij u en uw bedrijf. Neem daarom vandaag nog geheel vrijblijvend contact met ons op!

Onze collectie »

Stel een vraag »

Koppejan Automotive Nijkerk B.V.

Schoenlapperweg 6a
3862 PL Nijkerk

0342 - 436 222 info@koppejanautomotive.nl

Klantervaringen.

Hoe waarderen onze klanten Koppejan.

22 Jul
10.
Super!!

Erg mooi bedrijf, fantastisch geholpen! Eerlijk en betrouwbaar!

Bjorn uit Zwolle
19 Jul
10.
Was geweldig

Was zeer prettig

Anita Bouma uit Sneek
18 Jun
10.
Goede service en mooie zaak

Goed geholpen en geadviseerd bij de aankoop van een audi a6.

Jeroen uit Schoonhoven
01 Jun
10.
Vakbekwame mensen

Geweldig mooie auto’s en vriendelijke verkopers die verstand van zaken hebben.

Harold Lagerweij uit Renswoude
15 May
10.
Top bedrijf

Goed geholpen en hebben erg mooie auto’s

Dennis uit Rotterdam
13 May
8.
Een net bedrijf waar je prettig ontvangen wordt

Bij aankomst en binnenkomst is de showroom en kantoor netjes en strak opgeruimd. Een structuur die je ook terugziet in de afhandeling van het proces....

Pepijn Beerends uit Enschede

    Showroom afspraak inplannen