Koppejan Automotive is op zoek naar een autodetailer (fulltime). Bekijk hier de vacature!

26 apr

SEPP-subsidie elektrische occasions vervalt in 2025

Onlangs heeft de Nederlandse overheid naar buiten gebracht dat de subsidie voor tweedehandse elektrische auto’s vanaf 2025 zal verdwijnen. De subsidieregeling werd in 2021 ingevoerd en stapsgewijs jaarlijks afgebouwd. Bij de aankoop van een elektrische occasion kunt u in 2024 nog recht krijgen op een subsidie van maximaal 2000 euro, maar vanaf 2025 dus niet meer.

SEPP-subsidie verdwijnt in 2025 | Koppejan Automotive

Afschaffing SEPP-subsidie voor occasion elektrische auto

Volgens het kabinet wordt de subsidie vroegtijdig opgeschort, omdat de prijzen van gebruikte elektrische auto’s de komende jaren naar verwachting zullen afnemen. Dit heeft te maken met een toenemende concurrentie, en daarnaast afnemende productieprijzen voor de fabrikanten. Het kabinet zal daarom het budget voor de SEPP-subsidie in een andere kostenpost willen investeren.

Uitstel van volledige betaling wegenbelasting

In eerste instantie zou de korting op wegenbelasting voor tweedehands occasions in 2025 afgebouwd worden en in 2026 volledig verdwijnen. Elektrische auto’s zijn over het algemeen zwaarder dan brandstof voertuigen, omdat een accu relatief aan de zware kant is. Hierdoor zouden de kosten voor elektrische auto’s in 2026 flink oplopen. Gelukkig heeft het kabinet besloten om de kortingsregeling tot en met 2030 te verlengen. In 2026, 2027 en 2028 krijgt een bestuurder van een elektrische auto nog 40 procent korting. In 2029 wordt deze korting verlaagd tot 35 procent en in 2030 tot 30 procent.

Laten adviseren bij Koppejan Automotive?

Als u dus dit jaar nog een elektrische (bedrijfs)auto aanschaft, kunt u nog profiteren van verschillende voordelen. Ook bij de aankoop van een bedrijfswagen die rijdt op brandstof, gaat u nieuwe regelingen van volgend jaar uit de weg, zoals de afschaffing van BPM en de invoering van de zero-emissiezone. Wij nodigen u graag uit voor een één op één gesprek, waarbij wij u van een advies kunnen voorzien op basis van al uw persoonlijke wensen! Maak gemakkelijk een showroomafspraak via onze contactpagina.

Klantervaringen.

Hoe waarderen onze klanten Koppejan.

22 May
10.
Heel tervreden!

Tijdens het voortraject al een heel fijn contact met Rik, na mijn bezoek in de showroom een super nette indruk gekregen van het bedrijf en...

Peter uit Diemen
15 May
10.
Top bedrijf

Super evaring.

Mark uit Lelystad
28 Apr
10.
.

.

Gijs uit Heerhugowaard
17 Apr
9.
Snel en duidelijk opvolging

Duidelijke en snelle communicatie met Rik. Auto is nog niet afgeleverd, de rest is dus nog afwachten maar hebben er alle vertrouwen in! Belisol Goes

Belisol Goes uit GOES
29 Mar
10.
Vriendelijk en super survice

Vriendelijk en komen altijd met een goede oplossing

Jeffrey uit Delft
26 Mar
10.
Top bedrijf

Super service top bedrijf

Olinde uit Almere

    Showroom afspraak inplannen