Koppejan Automotive is op zoek naar een autodetailer (fulltime). Bekijk hier de vacature!

21 okt

Nieuwe Europese wetgeving aansprakelijkheid bij zelfrijdende auto

Momenteel is de Europese wetgeving wat betreft productaansprakelijkheid al meer dan veertig jaar oud. Het is dus niet zo heel vreemd dat hier nu opnieuw naar gekeken wordt. De Europese Commissie wil de regels omtrent aansprakelijkheid, bij schade of letsel, bij gebruik van een zelfrijdende auto gaan vereenvoudigen.

Nieuwe Europese wetgeving aansprakelijkheid bij zelfrijdende auto | Koppejan Automotive

Wetgeving autonome auto

Het idee van het dagelijks EU-bestuur is om de bewijslast om te keren. Dit houdt in dat de bedrijven moeten bewijzen dat de producten die zij leveren aan de regels voldoen en veilig zijn. Hierdoor wordt het makkelijker voor de consument om bij schade het bedrijf, die de zelfrijdende auto geleverd heeft, aan te klagen. De achterliggende gedachte om de wetgeving voor autonome auto’s aan te scherpen komt voort uit de vele discussies die momenteel ontstaan tussen verzekeraars en autofabrikanten.

Dataverlies bij zelfrijdende auto

Daarnaast willen ze het soort schade wat u kunt claimen, door een onveilig of defect product binnen uw zelfrijdende auto, uitbreiden. Op deze manier wordt het mogelijk om bij privacyschending, emotionele schade en verlies van data een claim in te dienen. Zoals Eurocommissaris Didier Reynders zegt werkt het gebruik van AI alleen als de consumenten zich hier ook veilig bij voelen. Alle voorstellen die gedaan zijn moeten daarom goedgekeurd worden door alle lidstaten én het Europees Parlement.

Zelfrijdende auto in Nederland

De opkomst van de zelfrijdende auto in Nederland houdt de overheid uiteraard ook druk bezig. Waarschijnlijk gaat het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, bij de lokale overheden en wegbeheerders, een inventarisatie doen wat betreft de opkomst van het autonoom rijden binnen Nederland en de verantwoordelijkheidsvraagstukken die hierbij horen. Dit onderzoek moet uitwijzen welke aanpassingen er nodig zijn op het gebied van infrastructuur en regelgeving om de zelfrijdende auto’s te kunnen inpassen.

Exclusieve bedrijfswagen kopen bij Koppejan Automotive

Bent u helemaal geen fan van een zelfrijdende auto, maar wel opzoek naar een exclusief model van hoge kwaliteit? Dit kunnen wij van Koppejan Automotive volledig begrijpen en wij kunnen u hierin dan ook zeker verder helpen. Als u opzoek bent naar een exclusieve bedrijfswagen bent u bij ons aan het juiste adres. U bent van harte welkom in onze showroom en onze adviseurs staan altijd voor u klaar om al u vragen te beantwoorden. Wij helpen u bij de zoektocht naar de auto die perfect bij u past. Bel ons via 0342 – 436 222 of vul het contactformulier in op onze website.

Klantervaringen.

Hoe waarderen onze klanten Koppejan.

08 Jun
10.
Uitstekende service.

Uitstekende service en vriendelijk personeel. Ik zou dit bedrijf zeker aanraden.

Martijn uit Biggekerke
22 May
10.
Heel tervreden!

Tijdens het voortraject al een heel fijn contact met Rik, na mijn bezoek in de showroom een super nette indruk gekregen van het bedrijf en...

Peter uit Diemen
15 May
10.
Top bedrijf

Super evaring.

Mark uit Lelystad
28 Apr
10.
.

.

Gijs uit Heerhugowaard
17 Apr
9.
Snel en duidelijk opvolging

Duidelijke en snelle communicatie met Rik. Auto is nog niet afgeleverd, de rest is dus nog afwachten maar hebben er alle vertrouwen in! Belisol Goes

Belisol Goes uit GOES
29 Mar
10.
Vriendelijk en super survice

Vriendelijk en komen altijd met een goede oplossing

Jeffrey uit Delft

    Showroom afspraak inplannen