Koppejan Automotive is op zoek naar een autodetailer (fulltime). Bekijk hier de vacature!

15 dec

Mercedes-AMG SL 63 – Nu nóg krachtiger met zijn E Performance variant

Wie dacht dat de Mercedes-AMG SL 63 reeds een krachtige wagen was, zal omvergeblazen worden bij het zien van de nieuwe E Performance variant. Dit deels elektrische broertje is nog krachtiger en niet zo’n klein beetje ook. De Duitse autofabrikant Mercedes heeft de nóg krachtigere vierwiel aangedreven hybride variant onthult genaamd Mercedes-AMG SL 63 E Performance.

Mercedes AMG SL 63 E Performance | Koppejan Automotive

Het kloppende hart van de E Performance

De nieuwe E Performance heeft nota bene al een 4,0-liter biturbo achtpitter in zijn neus die ook nog eens wordt ondersteund door een 204 pk sterke elektromotor, waardoor het totale vermogen op maar liefst 816 pk uitkomt. Daardoor is hij 231 pk krachtiger dan de ‘gewone’ variant. Doordat er nu nog meer power in deze powerhouse zit, is de 0 tot 100 sprint nu nog sneller met 2,9 seconden terwijl de SL 63 er 0,7 seconden langer over doet. Of u het nodig zal hebben is de vraag, maar de topsnelheid verschilt niet heel veel met de ‘gewone’ SL 63. Deze ligt slechts 2 km/h hoger met een topsnelheid van 317 km/h.

De actieradius van de elektromotor

De 204 pk leverende elektromotor komt aan zijn kracht door een 6,1 kWh accu die u kunt opladen met een 3,7 kWh oplader. Dit betekent dus dat u geen indrukwekkende actieradius hoeft te verwachten. Volledig elektrisch haalt de E Performance zo’n 13 kilometer. Het is dus wel duidelijk dat deze elektromotor niet is ontwikkeld om er grote stukken elektrisch mee te rijden. Deze is ontwikkeld om een flinke boost elektro-pk’s te geven om die 0 tot 100 sprint in slechts 2,9 seconden mogelijk te maken.

Vergeleken met familieleden een lage CO2 uitstoot

Als er wordt gekeken naar andere wagens uit de SL serie heeft de E Performance een relatief lage uitstoot van 175 gram CO2 per kilometer. Tevens zou deze deels elektrische bolide met 1 liter benzine 13 kilometer moeten kunnen rijden.

Het vernieuwde interieur

Op het interieur van de vorige Mercedes-AMG SL was een hoop kritiek, maar over het interieur van de E Performance wordt lovend gesproken. De 2+2 stoelopstelling zorgt namelijk voor extra veel ruimte voor passagiers. Overigens staat, net als bij zijn familieleden, het MBUX-multimediasysteem rechtop middenin het dashboard in plaats van dat deze ligt. Uiteraard kan het interieur volledig naar uw smaak worden samengesteld en is er de keuze uit diverse ledersoorten en stiksels.

Voor foto’s van deze prachtige deels elektrische bolide kunt u even een kijkje nemen op de website van Mercedes Benz.

Mercedes kopen of leasen bij Koppejan Automotive

Bent u op zoek naar een nieuwe of gebruikte Mercedes bedrijfswagen? Bekijk dan het aanbod van Koppejan Automotive op onze website of kom langs in onze showroom. Neem bij vragen of voor meer informatie geheel vrijblijvend contact met ons op door ons te bellen op +31(0) 342 436 222 of stuur een e-mail naar info@koppejanautomotive.nl. Wij helpen u graag!

Klantervaringen.

Hoe waarderen onze klanten Koppejan.

28 Apr
10.
.

.

Gijs uit Heerhugowaard
17 Apr
9.
Snel en duidelijk opvolging

Duidelijke en snelle communicatie met Rik. Auto is nog niet afgeleverd, de rest is dus nog afwachten maar hebben er alle vertrouwen in! Belisol Goes

Belisol Goes uit GOES
29 Mar
10.
Vriendelijk en super survice

Vriendelijk en komen altijd met een goede oplossing

Jeffrey uit Delft
26 Mar
10.
Top bedrijf

Super service top bedrijf

Olinde uit Almere
28 Feb
10.
Schitterende auto's

Schitterende auto's in een prachtig en schoon, mooi pand. Eén en al luxe, alsof je in een snoepwinkel bent.

Perry uit Rotterdam
25 Feb
9.
Heel mooi bedrijf!!

Zeer goed geholpen, eerlijk en betrouwbaar. Goed advies.

Ruud De leeuw uit Huisduinen

    Showroom afspraak inplannen