Koppejan Automotive is van maandag 8 april tot en met vrijdag 12 april gesloten.

19 dec
Geplaatst door: Rik Strootman

Is uw bedrijfswagen klaar voor de winter?

Met de winter op komst is het tijd om uw bedrijfswagen hierop voor te bereiden. Uw bedrijfswagen krijgt immers veel te voortduren in de winter door de lage temperaturen, vorst en ijsvorming. Wij hebben een aantal praktische tips voor u op een rij gezet om uw bedrijfswagen goed voor te bereiden op winterse weersomstandigheden, zodat u veilig de weg op kunt gaan.

Maak uw bedrijfswagen winterklaar | Koppejan

Zomerbanden vervangen voor winterbanden

Wanneer de temperatuur daalt onder de 7 graden, is het tijd om zomerbanden te vervangen voor winterbanden. Dit is erg belangrijk omdat winterbanden meer grip hebben tijdens gladheid. Ook is het aan te raden om de profieldiepte van uw winterbanden te controleren, wettelijk gezien moet de profieldiepte minimaal 1,6 mm zijn. Echter adviseert onder andere de ANWB voor uw eigen veiligheid een minimale profieldiepte van 4 mm aan te houden voor winterbanden.

Bevroren ruiten en deuren

Ook is het aan te raden om uw ruitenwisservloeistof te controleren. Vul deze indien nodig aan en voeg ruitenwisservloeistof met antivriesmiddel toe. Op deze manier kunt u voorkomen dat uw ruitenwisservloeistof bevriest.

Een ander probleem die zich kan voordoen in de winter zijn bevroren deurrubbers, hierdoor zijn de portieren lastig open te krijgen. Dit probleem kunt u voorkomen door de deurrubbers in te vetten met bijvoorbeeld siliconenspray. Zitten uw deuren vast? Trek er dan in ieder geval niet aan, het kan gebeuren dat u het rubber daardoor lostrekt.

Let op met de handrem

Een van de welbekende tips is om uw handrem niet aan te trekken in de winter. Steeds meer bedrijfsauto’s hebben echter een elektrische handrem, deze werkt met een elektromotor op de achterste remschijven waardoor deze niet kan vastvriezen. Wanneer uw bedrijfswagen wel beschikt over een handmatig bedienbare handrem, kunt u deze beter niet gebruiken in de winter. De handremkabel kan namelijk bevriezen bij lage temperaturen, waardoor uw wielen geblokkeerd blijven en u dus niet kunt rijden.

Veilig de weg op met bedrijfswagens van Koppejan

Koopt u een bedrijfswagen bij Koppejan? Dan hoeft u zich geen zorgen meer te maken over het winterklaar maken van uw nieuwe bedrijfswagen. Wij hebben een drietal afleverpakketten waaruit u kunt kiezen. U bent natuurlijk welkom om ons aanbod te bekijken in onze showroom. Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen? Neem geheel vrijblijvend contact op via ons online contactformulier of bel naar 0342 – 436 222.

Klantervaringen.

Hoe waarderen onze klanten Koppejan.

26 Mar
10.
Top bedrijf

Super service top bedrijf

Olinde uit Almere
28 Feb
10.
Schitterende auto's

Schitterende auto's in een prachtig en schoon, mooi pand. Eén en al luxe, alsof je in een snoepwinkel bent.

Perry uit Rotterdam
25 Feb
9.
Heel mooi bedrijf!!

Zeer goed geholpen, eerlijk en betrouwbaar. Goed advies.

Ruud De leeuw uit Huisduinen
23 Feb
10.
Fantastisch bedrijf

Ik ben zeer tevreden hoe ik ben geholpen En geadviseerd ben en er goed op de hoogte ben gehouden over de gang van zaken Echte...

Daniel uit Kortenhoef
13 Feb
10.
Top bedrijf

Top service, afspraak nakomen en leuke showroom!

WarmteNed. uit Zeist
07 Feb
8.
Mooie zaak met net even een ander soort auto.

3de keer verzoek nu om beoordeling te geven. Echter de auto moet nog afgeleverd worden, dus het is wat voorbarig... Voor zover, een prachtig mooie...

Wieland uit Nagele

    Showroom afspraak inplannen