19 dec

Tweede kamer start onderzoek naar zero-emissie bestelauto’s

Vorig jaar werd al bekend gemaakt dat het kabinet de bpm-vrijstelling op niet elektrische bedrijfswagens vanaf 2025 wil afschaffen. Op deze manier proberen ze de verkoop van zero-emissie bestelauto’s te stimuleren om zo de CO2-uitstoot terug te dringen. Evofenedex verzet zich, samen met andere organisaties, tegen deze nieuwe maatregel en de Tweede Kamer gaat verder onderzoek doen naar de zero-emissie bestelauto’s. Wat kunnen de gevolgen voor u als ondernemer zijn als de bpm-vrijstelling komt te vervallen?

Onderzoek zero emissie bestelauto's | Koppejan Automotive

Nadelen zero-emissie bestelauto

In november hebben de ChristenUnie, VVD en CDA een motie aangenomen om marktonderzoek te gaan doen naar zero-emissie bedrijfswagens. Evofenedex geeft aan dat de huidige zero-emissie bestelauto’s nog onvoldoende geschikt zijn voor de werkzaamheden van ondernemers. De actieradius is lager, waardoor het vervoeren van zware ladingen lastiger wordt. Daarnaast zijn de grondstoffen om deze auto’s te produceren schaars. Dit kan als gevolg hebben dat er een flinke levertijd op de bestelauto’s zit. Ook zijn er momenteel nog te weinig oplaadmogelijkheden beschikbaar om uw elektrische bedrijfswagen op te laden.

Financiële gevolgen voor ondernemer

Naast bovengenoemde nadelen, zijn er ook een aantal financiële gevolgen aan verbonden. Door het invoeren van deze luxebelasting, zoals Evofenedex het noemt, kan een bedrijfswagen namelijk gemiddeld 11.000 euro duurder uitvallen. Hoeveel belasting u precies betaalt over uw bedrijfswagen hangt af van de hoeveelheid CO2-uitstoot. Daarnaast gaat de motorrijtuigenbelasting, ook wel MRB genoemd, in 2025 omhoog met maar liefst 15%. Vanaf 2026 zal de MRB nogmaals een stijging laten zien van bijna 7%. Dit betekent dat de lasten voor een ondernemer met een bedrijfswagen flink zullen stijgen.

Voordelen zero-emissie bestelwagen

Het alternatief is het aanschaffen van een elektrische bedrijfswagen. Uiteraard mits deze geschikt is voor de werkzaamheden die u binnen uw bedrijf wilt uitvoeren. Het aanschaffen van een zero-emissie bestelwagen brengt een aantal financiële voordelen met zich mee. Naast dat u nog steeds recht heeft op de bpm-vrijstelling, kunt u vaak ook profiteren van 45% milieu-investeringsaftrek. Daarnaast is er ook een subsidie beschikbaar van maximaal 5.000 euro voor nieuwe elektrische bestelauto’s.

Bedrijfswagen leasen bij Koppejan Automotive

Bent u ondernemer en opzoek naar een nieuwe of gebruikte bedrijfswagen? Dan bent u bij Koppejan Automotive aan het juiste adres! Wij hebben een ruime collectie bestelauto’s en het is ook nog eens mogelijk om uw nieuwe bedrijfswagen te leasen. Op deze manier hoeft u het aanschafbedrag niet direct volledig te betalen. Met onze leasecalculator kunt u vooraf berekenen wat uw maandelijkse lasten worden. U bent van harte welkom in onze showroom in Nijkerk en u kunt altijd contact met ons opnemen middels het contactformulier bij vragen.

Klantervaringen.

Hoe waarderen onze klanten Koppejan.

17 Apr
9.
Snel en duidelijk opvolging

Duidelijke en snelle communicatie met Rik. Auto is nog niet afgeleverd, de rest is dus nog afwachten maar hebben er alle vertrouwen in! Belisol Goes

Belisol Goes uit GOES
29 Mar
10.
Vriendelijk en super survice

Vriendelijk en komen altijd met een goede oplossing

Jeffrey uit Delft
26 Mar
10.
Top bedrijf

Super service top bedrijf

Olinde uit Almere
28 Feb
10.
Schitterende auto's

Schitterende auto's in een prachtig en schoon, mooi pand. Eén en al luxe, alsof je in een snoepwinkel bent.

Perry uit Rotterdam
25 Feb
9.
Heel mooi bedrijf!!

Zeer goed geholpen, eerlijk en betrouwbaar. Goed advies.

Ruud De leeuw uit Huisduinen
23 Feb
10.
Fantastisch bedrijf

Ik ben zeer tevreden hoe ik ben geholpen En geadviseerd ben en er goed op de hoogte ben gehouden over de gang van zaken Echte...

Daniel uit Kortenhoef

    Showroom afspraak inplannen