19 dec

Tweede kamer start onderzoek naar zero-emissie bestelauto’s

Vorig jaar werd al bekend gemaakt dat het kabinet de bpm-vrijstelling op niet elektrische bedrijfswagens vanaf 2025 wil afschaffen. Op deze manier proberen ze de verkoop van zero-emissie bestelauto’s te stimuleren om zo de CO2-uitstoot terug te dringen. Evofenedex verzet zich, samen met andere organisaties, tegen deze nieuwe maatregel en de Tweede Kamer gaat verder onderzoek doen naar de zero-emissie bestelauto’s. Wat kunnen de gevolgen voor u als ondernemer zijn als de bpm-vrijstelling komt te vervallen?

Onderzoek zero emissie bestelauto's | Koppejan Automotive

Nadelen zero-emissie bestelauto

In november hebben de ChristenUnie, VVD en CDA een motie aangenomen om marktonderzoek te gaan doen naar zero-emissie bedrijfswagens. Evofenedex geeft aan dat de huidige zero-emissie bestelauto’s nog onvoldoende geschikt zijn voor de werkzaamheden van ondernemers. De actieradius is lager, waardoor het vervoeren van zware ladingen lastiger wordt. Daarnaast zijn de grondstoffen om deze auto’s te produceren schaars. Dit kan als gevolg hebben dat er een flinke levertijd op de bestelauto’s zit. Ook zijn er momenteel nog te weinig oplaadmogelijkheden beschikbaar om uw elektrische bedrijfswagen op te laden.

Financiële gevolgen voor ondernemer

Naast bovengenoemde nadelen, zijn er ook een aantal financiële gevolgen aan verbonden. Door het invoeren van deze luxebelasting, zoals Evofenedex het noemt, kan een bedrijfswagen namelijk gemiddeld 11.000 euro duurder uitvallen. Hoeveel belasting u precies betaalt over uw bedrijfswagen hangt af van de hoeveelheid CO2-uitstoot. Daarnaast gaat de motorrijtuigenbelasting, ook wel MRB genoemd, in 2025 omhoog met maar liefst 15%. Vanaf 2026 zal de MRB nogmaals een stijging laten zien van bijna 7%. Dit betekent dat de lasten voor een ondernemer met een bedrijfswagen flink zullen stijgen.

Voordelen zero-emissie bestelwagen

Het alternatief is het aanschaffen van een elektrische bedrijfswagen. Uiteraard mits deze geschikt is voor de werkzaamheden die u binnen uw bedrijf wilt uitvoeren. Het aanschaffen van een zero-emissie bestelwagen brengt een aantal financiële voordelen met zich mee. Naast dat u nog steeds recht heeft op de bpm-vrijstelling, kunt u vaak ook profiteren van 45% milieu-investeringsaftrek. Daarnaast is er ook een subsidie beschikbaar van maximaal 5.000 euro voor nieuwe elektrische bestelauto’s.

Bedrijfswagen leasen bij Koppejan Automotive

Bent u ondernemer en opzoek naar een nieuwe of gebruikte bedrijfswagen? Dan bent u bij Koppejan Automotive aan het juiste adres! Wij hebben een ruime collectie bestelauto’s en het is ook nog eens mogelijk om uw nieuwe bedrijfswagen te leasen. Op deze manier hoeft u het aanschafbedrag niet direct volledig te betalen. Met onze leasecalculator kunt u vooraf berekenen wat uw maandelijkse lasten worden. U bent van harte welkom in onze showroom in Nijkerk en u kunt altijd contact met ons opnemen middels het contactformulier bij vragen.

Klantervaringen.

Hoe waarderen onze klanten Koppejan.

27 Nov
10.
Uitstekend geholpen bij aankoop van schitterende auto.

Uitstekend geholpen bij aankoop van schitterende auto.

Hugo uit Utrecht
24 Nov
10.
Professionel service

Absolutely top of the range about quality, service etc..! Very good experience of mine!!

Samu Laszlo uit Haarlem
10 Nov
10.
Top bussen top bedrijf

Super mooie auto’s staan vol opties perfect uit gevoerd hier kom ik zeker terug!!

Renaldo uit Amersfoort
06 Nov
10.
Goed, snel en direct geholpen

Erg fijn bedrijf om zaken mee te doen! Duidelijke afspraken, snelle en goede service.

De Kurenpolder Recreatie uit Hank
05 Nov
10.
Super ontvangst en hulp bij koppejan

Hebben prachtige autos en busjes staan er word goed de tijd genomen om je alles duidelijk uit te leggen ,echt een aanrader

Menno uit Hem
23 Oct
9.
Wat een ervaring

Geachte. Wat een fijne ervaring van moment a tot z eerlijke verkoper weet waar ze het over hebben. Dikke sprinter gekocht maar m’n vrouw vind...

Benjamin uit Emmeloord

    Showroom afspraak inplannen