Vanaf heden zijn wij op zaterdag gesloten!

De nieuwe openingstijden zijn maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00

Tweede kamer start onderzoek naar zero-emissie bestelauto’s

Vorig jaar werd al bekend gemaakt dat het kabinet de bpm-vrijstelling op niet elektrische bedrijfswagens vanaf 2025 wil afschaffen. Op deze manier proberen ze de verkoop van zero-emissie bestelauto’s te stimuleren om zo de CO2-uitstoot terug te dringen. Evofenedex verzet zich, samen met andere organisaties, tegen deze nieuwe maatregel en de Tweede Kamer gaat verder onderzoek doen naar de zero-emissie bestelauto’s. Wat kunnen de gevolgen voor u als ondernemer zijn als de bpm-vrijstelling komt te vervallen?

Onderzoek zero emissie bestelauto's | Koppejan Automotive

Nadelen zero-emissie bestelauto

In november hebben de ChristenUnie, VVD en CDA een motie aangenomen om marktonderzoek te gaan doen naar zero-emissie bedrijfswagens. Evofenedex geeft aan dat de huidige zero-emissie bestelauto’s nog onvoldoende geschikt zijn voor de werkzaamheden van ondernemers. De actieradius is lager, waardoor het vervoeren van zware ladingen lastiger wordt. Daarnaast zijn de grondstoffen om deze auto’s te produceren schaars. Dit kan als gevolg hebben dat er een flinke levertijd op de bestelauto’s zit. Ook zijn er momenteel nog te weinig oplaadmogelijkheden beschikbaar om uw elektrische bedrijfswagen op te laden.

Financiële gevolgen voor ondernemer

Naast bovengenoemde nadelen, zijn er ook een aantal financiële gevolgen aan verbonden. Door het invoeren van deze luxebelasting, zoals Evofenedex het noemt, kan een bedrijfswagen namelijk gemiddeld 11.000 euro duurder uitvallen. Hoeveel belasting u precies betaalt over uw bedrijfswagen hangt af van de hoeveelheid CO2-uitstoot. Daarnaast gaat de motorrijtuigenbelasting, ook wel MRB genoemd, in 2025 omhoog met maar liefst 15%. Vanaf 2026 zal de MRB nogmaals een stijging laten zien van bijna 7%. Dit betekent dat de lasten voor een ondernemer met een bedrijfswagen flink zullen stijgen.

Voordelen zero-emissie bestelwagen

Het alternatief is het aanschaffen van een elektrische bedrijfswagen. Uiteraard mits deze geschikt is voor de werkzaamheden die u binnen uw bedrijf wilt uitvoeren. Het aanschaffen van een zero-emissie bestelwagen brengt een aantal financiële voordelen met zich mee. Naast dat u nog steeds recht heeft op de bpm-vrijstelling, kunt u vaak ook profiteren van 45% milieu-investeringsaftrek. Daarnaast is er ook een subsidie beschikbaar van maximaal 5.000 euro voor nieuwe elektrische bestelauto’s.

Bedrijfswagen leasen bij Koppejan Automotive

Bent u ondernemer en opzoek naar een nieuwe of gebruikte bedrijfswagen? Dan bent u bij Koppejan Automotive aan het juiste adres! Wij hebben een ruime collectie bestelauto’s en het is ook nog eens mogelijk om uw nieuwe bedrijfswagen te leasen. Op deze manier hoeft u het aanschafbedrag niet direct volledig te betalen. Met onze leasecalculator kunt u vooraf berekenen wat uw maandelijkse lasten worden. U bent van harte welkom in onze showroom in Nijkerk en u kunt altijd contact met ons opnemen middels het contactformulier bij vragen.

Klantervaringen.

Hoe waarderen onze klanten Koppejan.

28 Jan
10.
Zeer nette zaak

Zeer nette zaak met mooie auto's en vriendelijke mensen die weten waar ze het over hebben

Sjors uit Pijnacker
18 Jan
10.
Goed, netjes, open en eerlijk.

Netjes geholpen met inruilen huidige voertuig. En aanpassingen van de nieuwe.

Edwin uit Nistelrode
10 Jan
10.
Voelde gelijk vertrouwd aardige mensen

Snelle afhandeling no nonsens direct eerlijk Fijne service

Carlos uit Nijmegen
09 Jan
10.
Ontzettend goede ervaring!

Allereerst biedt Koppejan verschillende (bedrijfs) auto's aan met hierop heel veel opties. Deze opties maken echt het verschil. De auto's zijn super strak en extra...

Jeffrey uit Den Haag
07 Jan
9.
Van het begin tot het eind, snel en goed geholpen!

Een professionele zaak waar ze alles goed voor elkaar hebben. Geen enkele vraag is teveel en nemen ruim de tijd voor je. Ook bij verschillende...

Remko uit Glanerbrug
06 Jan
10.
Prima

Zeer goede en vriendelijk geholpen, en zeer tevreden naar huis.

Arjan uit Lent

    Showroom afspraak inplannen