Koppejan Automotive is op zoek naar een autopoetser (fulltime). Bekijk hier de vacature!

25 apr
Geplaatst door: Sander Koppejan

Tips voor zuinige bedrijfswagens

De afgelopen tijd zijn de brandstofprijzen gestegen tot ongekende hoogtes. Met prijzen van meer dan €2,- per liter, is autorijden een stuk duurder geworden. Door te kiezen voor een zuinige bedrijfswagen kunt u niet alleen de bijtelling verlagen en onderneemt u verantwoord, maar bespaart u tevens op de brandstofkosten! Maar welke bedrijfswagens zijn nu zuinig te noemen? Wij vertellen u graag meer.

tips-zuinige-bedrijfbus

Wanneer is een bedrijfsbus zuinig?

Er zijn verschillende zaken die invloed hebben op hoe zuinig een bedrijfswagen is. Onder andere het gewicht en de cilinderinhoud spelen hierbij een rol. Hoe kleiner de cilinderinhoud, hoe zuiniger de wagen zal zijn. Een bedrijfsbus is zuinig te noemen wanneer deze zo min mogelijk brandstof per kilometer verbruikt. Bent u op zoek naar een manier om zuinig(er) te rijden? Rem dan zo min mogelijk en laat de auto uitrollen, zorg ervoor dat de bandenspanning op peil blijft, rijdt minder hard en schakel sneller door. Alleen al door uw rijstijl aan te passen, zal u zuiniger gaan rijden.

Zuinige bedrijfswagens

In de categorie kleine bedrijfswagens is de Ford Transit Courier één van de meest zuinige bestelwagens op de markt. De CO2-uitstoot van de Ford Transit is 105 gram per kilometer en het brandstofverbruik is 3,8 liter per 100 kilometer. De Mercedes-Benz Vito is in de categorie middelgrote bedrijfswagens een erg goede keuze wanneer u graag zuinig wilt rijden. De bus heeft een CO2-uitstoot van 149 gram per kilometer en een verbruik van 5,7 liter per 100 kilometer. Andere zuinige middelgrote bussen zijn onder andere de Opel Vivaro en Renault Trafic. Op het gebied van grote bedrijfswagens zijn de Mercedes-Benz Sprinter en de Volkswagen Crafter zuinige keuzes. Beide wagens hebben een CO2-uitstoot van 171 gram per kilometer en een verbruik van 6,5 liter per 100 kilometer.

Elektrische bedrijfswagens

Wanneer u graag in de meest zuinige bedrijfsbus wilt rijden, dan kunt u het beste kiezen voor een elektrische bedrijfswagen. De laadkosten zijn erg afhankelijk van de soort auto en de manier van laden, maar zijn wel vrijwel altijd lager dan de kosten voor brandstof voor een vergelijkbare wagen. Bovendien stoot een elektrische bedrijfswagen geen (directe) CO2 uit, wat weer een stuk beter is voor het milieu.

Zuinige bedrijfswagen bij Koppejan

Wilt u graag een zuinige bedrijfswagen kopen, maar wenst u graag nog advies over welke wagen het meeste geschikt is voor uw bedrijfsvoering en het beste past bij uw wensen? Kom dan gerust eens bij ons langs in Nijkerk of neem contact met ons op. Onze specialisten helpen u graag verder.

Klantervaringen.

Hoe waarderen onze klanten Koppejan.

17 Apr
9.
Snel en duidelijk opvolging

Duidelijke en snelle communicatie met Rik. Auto is nog niet afgeleverd, de rest is dus nog afwachten maar hebben er alle vertrouwen in! Belisol Goes

Belisol Goes uit GOES
29 Mar
10.
Vriendelijk en super survice

Vriendelijk en komen altijd met een goede oplossing

Jeffrey uit Delft
26 Mar
10.
Top bedrijf

Super service top bedrijf

Olinde uit Almere
28 Feb
10.
Schitterende auto's

Schitterende auto's in een prachtig en schoon, mooi pand. Eén en al luxe, alsof je in een snoepwinkel bent.

Perry uit Rotterdam
25 Feb
9.
Heel mooi bedrijf!!

Zeer goed geholpen, eerlijk en betrouwbaar. Goed advies.

Ruud De leeuw uit Huisduinen
23 Feb
10.
Fantastisch bedrijf

Ik ben zeer tevreden hoe ik ben geholpen En geadviseerd ben en er goed op de hoogte ben gehouden over de gang van zaken Echte...

Daniel uit Kortenhoef

    Showroom afspraak inplannen