16 feb

SUV domineert de Europese markt als best verkochte nieuwe auto in 2023

In 2023 was de SUV met een marktaandeel van ruim 50 procent met afstand de meest verkochte carrosserie in Europa. Ten opzichte van het jaar ervoor, is de verkoop van het populaire model in totaal met 19 procent gestegen. Niet alleen Europees, maar ook in Nederland was de SUV het populairst onder de verkoop van nieuwe auto’s. Hieronder leest u verder over de opmars van de SUV en welke merken het populairst waren.

SUV domineert Europese markt als best verkochte nieuwe auto

Compacte en grote SUV’s

Bij een SUV wordt er vaak direct gedacht aan een grotere auto, maar juist de compacte SUV bleek vorig jaar bij de consument in de smaak te vallen. Met name de Tesla Model Y, die met 255.000 stuks uitgeroepen werd als wereldwijds best verkochte auto van 2023, had een groot aandeel in de forse stijging van de goed verkochte SUV’s. Opvallend genoeg waren het wel juist de grotere SUV’s die in 2023 de grootste groei doormaakten. In totaal groeide de verkoop namelijk met ruim 31 procent.

Autoverkoop in Nederland

Ook in Nederland was het automodel dit jaar populair – wederom ruim de helft van alle gekochte nieuwe auto’s was namelijk een SUV. De stijging is vergeleken met een jaar eerder echter een stuk lager, ook toen was deze namelijk al erg populair met een marktaandeel van 48 procent. De hatchback volgt de SUV op als best verkochte carrosserie, met een marktaandeel van ongeveer 34 procent, gevolgd door de stationwagen en sedan.

SUV bedrijfswagen kopen of leasen bij Koppejan Automotive

Bij Koppejan Automotive zijn er verschillende luxe SUV’s beschikbaar, zoals de Audi e-tron, Mercedes-Benz GLC, Jaguar I-PACE en Porsche Cayenne. Of u nu beslist om voor een nieuwe of tweedehands wagen te kiezen, het (financial) leasen van een bedrijfswagen valt bij ons altijd onder de mogelijkheden. Wilt u graag advies van onze specialisten, zodat u zeker weet of u de juiste keuze maakt voor de toekomst? Vul dan eenvoudig ons contactformulier in of maak een showroomafspraak bij Koppejan Automotive in Nijkerk!

Klantervaringen.

Hoe waarderen onze klanten Koppejan.

17 Apr
9.
Snel en duidelijk opvolging

Duidelijke en snelle communicatie met Rik. Auto is nog niet afgeleverd, de rest is dus nog afwachten maar hebben er alle vertrouwen in! Belisol Goes

Belisol Goes uit GOES
29 Mar
10.
Vriendelijk en super survice

Vriendelijk en komen altijd met een goede oplossing

Jeffrey uit Delft
26 Mar
10.
Top bedrijf

Super service top bedrijf

Olinde uit Almere
28 Feb
10.
Schitterende auto's

Schitterende auto's in een prachtig en schoon, mooi pand. Eén en al luxe, alsof je in een snoepwinkel bent.

Perry uit Rotterdam
25 Feb
9.
Heel mooi bedrijf!!

Zeer goed geholpen, eerlijk en betrouwbaar. Goed advies.

Ruud De leeuw uit Huisduinen
23 Feb
10.
Fantastisch bedrijf

Ik ben zeer tevreden hoe ik ben geholpen En geadviseerd ben en er goed op de hoogte ben gehouden over de gang van zaken Echte...

Daniel uit Kortenhoef

    Showroom afspraak inplannen