Koppejan Automotive is op zoek naar een autodetailer (fulltime). Bekijk hier de vacature!

16 feb

SUV domineert de Europese markt als best verkochte nieuwe auto in 2023

In 2023 was de SUV met een marktaandeel van ruim 50 procent met afstand de meest verkochte carrosserie in Europa. Ten opzichte van het jaar ervoor, is de verkoop van het populaire model in totaal met 19 procent gestegen. Niet alleen Europees, maar ook in Nederland was de SUV het populairst onder de verkoop van nieuwe auto’s. Hieronder leest u verder over de opmars van de SUV en welke merken het populairst waren.

SUV domineert Europese markt als best verkochte nieuwe auto

Compacte en grote SUV’s

Bij een SUV wordt er vaak direct gedacht aan een grotere auto, maar juist de compacte SUV bleek vorig jaar bij de consument in de smaak te vallen. Met name de Tesla Model Y, die met 255.000 stuks uitgeroepen werd als wereldwijds best verkochte auto van 2023, had een groot aandeel in de forse stijging van de goed verkochte SUV’s. Opvallend genoeg waren het wel juist de grotere SUV’s die in 2023 de grootste groei doormaakten. In totaal groeide de verkoop namelijk met ruim 31 procent.

Autoverkoop in Nederland

Ook in Nederland was het automodel dit jaar populair – wederom ruim de helft van alle gekochte nieuwe auto’s was namelijk een SUV. De stijging is vergeleken met een jaar eerder echter een stuk lager, ook toen was deze namelijk al erg populair met een marktaandeel van 48 procent. De hatchback volgt de SUV op als best verkochte carrosserie, met een marktaandeel van ongeveer 34 procent, gevolgd door de stationwagen en sedan.

SUV bedrijfswagen kopen of leasen bij Koppejan Automotive

Bij Koppejan Automotive zijn er verschillende luxe SUV’s beschikbaar, zoals de Audi e-tron, Mercedes-Benz GLC, Jaguar I-PACE en Porsche Cayenne. Of u nu beslist om voor een nieuwe of tweedehands wagen te kiezen, het (financial) leasen van een bedrijfswagen valt bij ons altijd onder de mogelijkheden. Wilt u graag advies van onze specialisten, zodat u zeker weet of u de juiste keuze maakt voor de toekomst? Vul dan eenvoudig ons contactformulier in of maak een showroomafspraak bij Koppejan Automotive in Nijkerk!

Klantervaringen.

Hoe waarderen onze klanten Koppejan.

25 Jun
8.
mooi bedrijf en snelle reacties

er staat een mooie voorraad en het contact ging snel heen en weer

Johan uit Capelle aan den IJssel
21 Jun
10.
Super service

Mooie auto gekocht super service denken met je mee en vriendelijk ontvangen kortom top bedrijf

Jeffrey uit Zaltbommel
21 Jun
10.
Uitstekende service, vriendelijk personeel nemen echt de tijd voor je !

Op en top bedrijf alles tot in de puntjes geregeld !

Hans uit Zwammerdam
19 Jun
10.
Uitstekend geholpen

Fijn gesprek gehad met Rik en uiteindelijk dit kunnen beklinken met de aanschaf van een prachtige Mercedes Sprinter 319!

Joost uit De Rijp
08 Jun
10.
Uitstekende service.

Uitstekende service en vriendelijk personeel. Ik zou dit bedrijf zeker aanraden.

Martijn uit Biggekerke
22 May
10.
Heel tervreden!

Tijdens het voortraject al een heel fijn contact met Rik, na mijn bezoek in de showroom een super nette indruk gekregen van het bedrijf en...

Peter uit Diemen

    Showroom afspraak inplannen