30 jan

Solid state-accu ontwikkeld waarmee elektrische auto binnen 10 minuten volledig oplaadt

Onderzoekers van Harvard University hebben onlangs een nieuwe solid-state-accu ontwikkeld. Deze batterij zal ervoor zorgen dat de elektrische auto in 10 minuten volledig oplaadt. Verschillende bedrijven houden zich al voor een lange tijd bezig met het ontwikkelen van de solid-state-accu, echter liepen zij tot dusver tegen meerdere problemen aan. Met de doorbraak van de Harvard-onderzoekers is de nieuwe accu weer een stap dichterbij! Lees hieronder verder over de nieuwe accu en welke voordelen deze met zich meebrengt.

Solid state-accu ontwikkeld waarmee elektrische auto binnen 10 minuten volledig oplaadt

Wat is een solid state-accu?

Op het moment maken elektrische auto’s voornamelijk gebruik van een lithium-ion-batterij met een vloeibare elektrolyt. Een solid-state-accu maakt daarentegen juist gebruik van een vaste elektrolyt, die sneller oplaadt en een grotere energiedichtheid bevat. Voorheen stuitte de innovatieve accu op problemen zoals kortsluiting of zelfs brand, maar daar hebben de wetenschappers van Harvard de juiste oplossing voor gevonden. Dit zal de elektrische auto een stuk toegankelijker maken voor automobilisten die op dagelijkse basis erg veel kilometers moeten rijden.

Solid state-accu hogere actieradius en beperkte degradatie

Naast de versnelde laadtijd, kent de solid-state-accu nog andere voordelen. Zo geven verschillende autofabrikanten aan dat de nieuwe accu’s de actieradius kunnen verhogen tot wel 1.200 kilometer. Dit is te danken aan een hogere energiecapaciteit dan de batterijen die momenteel gebruikt worden. Daarnaast lijkt de accu amper in capaciteit af te nemen. Onderzoekers hebben een prototype van de solid-state zo’n 6.000 keer op- en ontladen, waarna de batterij nog steeds voor 80 procent capaciteit in bezit had. Dat zijn betere resultaten dan veel accusoorten die momenteel op de markt zijn.

Laten informeren over elektrisch rijden?

Elektrisch rijden wordt door nieuwe ontwikkelingen steeds meer gestimuleerd. Het is niet alleen een duurzame stap, maar in veel gevallen ook nog eens voordeliger. Zo kunt u bijvoorbeeld profiteren van subsidieregelingen. Het is en blijft een flinke investering, maar uiteindelijk zult u slechts van de voordelen genieten. Als u vragen heeft over de overstap naar elektrisch rijden, kan het specialistenteam van Koppejan Automotive deze allemaal voor u beantwoorden. Vul ons contactformulier in, zodat wij een afspraak met u in kunnen plannen!

Klantervaringen.

Hoe waarderen onze klanten Koppejan.

28 Feb
10.
Schitterende auto's

Schitterende auto's in een prachtig en schoon, mooi pand. Eén en al luxe, alsof je in een snoepwinkel bent.

Perry uit Rotterdam
25 Feb
9.
Heel mooi bedrijf!!

Zeer goed geholpen, eerlijk en betrouwbaar. Goed advies.

Ruud De leeuw uit Huisduinen
23 Feb
10.
Fantastisch bedrijf

Ik ben zeer tevreden hoe ik ben geholpen En geadviseerd ben en er goed op de hoogte ben gehouden over de gang van zaken Echte...

Daniel uit Kortenhoef
13 Feb
10.
Top bedrijf

Top service, afspraak nakomen en leuke showroom!

WarmteNed. uit Zeist
07 Feb
8.
Mooie zaak met net even een ander soort auto.

3de keer verzoek nu om beoordeling te geven. Echter de auto moet nog afgeleverd worden, dus het is wat voorbarig... Voor zover, een prachtig mooie...

Wieland uit Nagele
06 Feb
10.
Goede service

Goede Service

Sinke uit Kruiningen

    Showroom afspraak inplannen