Koppejan Automotive is op zoek naar een autodetailer (fulltime). Bekijk hier de vacature!

30 jan

Solid state-accu ontwikkeld waarmee elektrische auto binnen 10 minuten volledig oplaadt

Onderzoekers van Harvard University hebben onlangs een nieuwe solid-state-accu ontwikkeld. Deze batterij zal ervoor zorgen dat de elektrische auto in 10 minuten volledig oplaadt. Verschillende bedrijven houden zich al voor een lange tijd bezig met het ontwikkelen van de solid-state-accu, echter liepen zij tot dusver tegen meerdere problemen aan. Met de doorbraak van de Harvard-onderzoekers is de nieuwe accu weer een stap dichterbij! Lees hieronder verder over de nieuwe accu en welke voordelen deze met zich meebrengt.

Solid state-accu ontwikkeld waarmee elektrische auto binnen 10 minuten volledig oplaadt

Wat is een solid state-accu?

Op het moment maken elektrische auto’s voornamelijk gebruik van een lithium-ion-batterij met een vloeibare elektrolyt. Een solid-state-accu maakt daarentegen juist gebruik van een vaste elektrolyt, die sneller oplaadt en een grotere energiedichtheid bevat. Voorheen stuitte de innovatieve accu op problemen zoals kortsluiting of zelfs brand, maar daar hebben de wetenschappers van Harvard de juiste oplossing voor gevonden. Dit zal de elektrische auto een stuk toegankelijker maken voor automobilisten die op dagelijkse basis erg veel kilometers moeten rijden.

Solid state-accu hogere actieradius en beperkte degradatie

Naast de versnelde laadtijd, kent de solid-state-accu nog andere voordelen. Zo geven verschillende autofabrikanten aan dat de nieuwe accu’s de actieradius kunnen verhogen tot wel 1.200 kilometer. Dit is te danken aan een hogere energiecapaciteit dan de batterijen die momenteel gebruikt worden. Daarnaast lijkt de accu amper in capaciteit af te nemen. Onderzoekers hebben een prototype van de solid-state zo’n 6.000 keer op- en ontladen, waarna de batterij nog steeds voor 80 procent capaciteit in bezit had. Dat zijn betere resultaten dan veel accusoorten die momenteel op de markt zijn.

Laten informeren over elektrisch rijden?

Elektrisch rijden wordt door nieuwe ontwikkelingen steeds meer gestimuleerd. Het is niet alleen een duurzame stap, maar in veel gevallen ook nog eens voordeliger. Zo kunt u bijvoorbeeld profiteren van subsidieregelingen. Het is en blijft een flinke investering, maar uiteindelijk zult u slechts van de voordelen genieten. Als u vragen heeft over de overstap naar elektrisch rijden, kan het specialistenteam van Koppejan Automotive deze allemaal voor u beantwoorden. Vul ons contactformulier in, zodat wij een afspraak met u in kunnen plannen!

Klantervaringen.

Hoe waarderen onze klanten Koppejan.

08 Jun
10.
Uitstekende service.

Uitstekende service en vriendelijk personeel. Ik zou dit bedrijf zeker aanraden.

Martijn uit Biggekerke
22 May
10.
Heel tervreden!

Tijdens het voortraject al een heel fijn contact met Rik, na mijn bezoek in de showroom een super nette indruk gekregen van het bedrijf en...

Peter uit Diemen
15 May
10.
Top bedrijf

Super evaring.

Mark uit Lelystad
28 Apr
10.
.

.

Gijs uit Heerhugowaard
17 Apr
9.
Snel en duidelijk opvolging

Duidelijke en snelle communicatie met Rik. Auto is nog niet afgeleverd, de rest is dus nog afwachten maar hebben er alle vertrouwen in! Belisol Goes

Belisol Goes uit GOES
29 Mar
10.
Vriendelijk en super survice

Vriendelijk en komen altijd met een goede oplossing

Jeffrey uit Delft

    Showroom afspraak inplannen