24 okt

Renault en Volvo slaan handen ineen: productie van elektrische bestelbussen aangekondigd

Renault Group en Volvo Group hebben een bijzondere samenwerking aangekondigd, ze slaan namelijk de handen ineen en gaan aan de slag met de ontwikkeling en productie van een nieuwe lijn elektrische bestelbussen. Beide automerken zullen de komende drie jaar investeren in een geheel nieuw bedrijf en het project van hieruit uit de grond krijgen. De productie van de elektrische bestelbussen, genaamd ‘FlexEVan’, gaat in 2026 van start.

Renault en Volvo produceren elektrische bestelbussen | Koppejan Automotive

Duurzame bestelbussen voor de bezorg- en verhuursector

Renault Group en Volvo Group zullen allebei rond de 300 miljoen euro investeren in het nieuwe bedrijf. Daarnaast zal ook het Franse transportbedrijf CMA CGM aanhaken, met een investering van 120 miljoen euro. Het nog naamloze bedrijf gaat de elektrische bestelbussen produceren met een duidelijk doel voor ogen, namelijk het creëren van een duurzame manier om goederen te bezorgen. Naar verwachting zal deze markt in 2023 verdriedubbeld zijn vergeleken met de huidige situatie. Uiteraard kan de bus ook voor andere doeleinden ingezet worden, zo zal de bestelbus perfect geschikt zijn om aan te bieden binnen de verhuursector.

De voordelen van een elektrische bestelbus

Nog steeds kiest het grootste deel van de consumenten voor een benzineauto, maar al jarenlang laten elektrische voertuigen een behoorlijke opmars zien. De elektrische bestelbus kent dan ook veel voordelen. Om te beginnen is elektrisch rijden voordelig voor de portemonnee. Stroom is namelijk een stuk goedkoper dan benzine. Ook hoeft u tot 2025 geen wegenbelasting te betalen. Na deze tijd krijgt u ook nog eens een korting die op kan lopen tot wel 75%! Daarnaast biedt elektrisch rijden ook een voordeel ten opzichte van het milieu, stroom is namelijk een veel duurzamer middel dan benzine of diesel. Het vervoermiddel zelf is vaak best een grote investering, maar u haalt er vervolgens voordeel uit én u draagt een steentje bij aan het milieu!

Overstappen op elektrisch rijden bij Koppejan Automotive

Elektrisch rijden wordt steeds gewoner en meer gestimuleerd. Wij zoeken graag samen met u de perfecte elektrische bestelbus uit. Als u een bestelbus bij Koppejan Automotive huurt of koopt, wordt deze persoonlijk aangepast op uw behoeftes. Liever leasen? Ook dit beschikt tot onze mogelijkheid. Verdere vragen over het aanschaffen van een elektrische bestelbus? Neem dan contact op met Koppejan Automotive!

Klantervaringen.

Hoe waarderen onze klanten Koppejan.

17 Apr
9.
Snel en duidelijk opvolging

Duidelijke en snelle communicatie met Rik. Auto is nog niet afgeleverd, de rest is dus nog afwachten maar hebben er alle vertrouwen in! Belisol Goes

Belisol Goes uit GOES
29 Mar
10.
Vriendelijk en super survice

Vriendelijk en komen altijd met een goede oplossing

Jeffrey uit Delft
26 Mar
10.
Top bedrijf

Super service top bedrijf

Olinde uit Almere
28 Feb
10.
Schitterende auto's

Schitterende auto's in een prachtig en schoon, mooi pand. Eén en al luxe, alsof je in een snoepwinkel bent.

Perry uit Rotterdam
25 Feb
9.
Heel mooi bedrijf!!

Zeer goed geholpen, eerlijk en betrouwbaar. Goed advies.

Ruud De leeuw uit Huisduinen
23 Feb
10.
Fantastisch bedrijf

Ik ben zeer tevreden hoe ik ben geholpen En geadviseerd ben en er goed op de hoogte ben gehouden over de gang van zaken Echte...

Daniel uit Kortenhoef

    Showroom afspraak inplannen