20 okt
Geplaatst door: Rik Strootman

Heeft chiptekort grote impact op de levering van uw nieuwe bestelwagen?

U heeft het wellicht al voorbij horen komen; er is een wereldwijd chiptekort. Jammer genoeg heeft dit ook een grote impact op de levering van bestelwagens in Nederland. Autofabrikanten vanuit de hele wereld moeten hun productie afschalen of in sommige gevallen zelfs stilleggen als gevolg van het chiptekort. Dit zorgt ervoor dat ook de levering van bestelwagens langer duurt dan gewenst.

Chiptekort Volkswagen

Begin dit jaar verklaarde Volkswagen weinig last te hebben van het chiptekort. Volgens hen is hun voorraad zo groot dat ze er nog een tijdje op kunnen teren. Wel heeft het automerk langere levertijden aangekondigd voor bepaalde modellen. Welke modellen dit precies zijn, hebben ze nog niet uitgesproken. Echter, kort na de zomer, gaf Volkswagen toch toe dat ze iets meer last hadden van de tekorten dan dat ze hadden verwacht. Dit resulteerde in een zomerstop van drie weken in plaats van twee.

Wanneer u kiest voor een bestelwagen van Volkswagen zal de impact op de levering dus minimaal zijn. Enkel mensen die een bestelbus aanschaffen met speciale configuratiewensen moeten iets langer wachten. Volgens Volkswagen kan de levering van deze bestelwagens 4 tot 8 weken langer duren.

Toekomst is onduidelijk

Het is onduidelijk wat de impact van het chiptekort precies is. Wel kunnen we stellen dat het erg afhankelijk is van de automerken. Zoals hierboven vermeld is de impact die Volkswagen ervaart erg klein en hebben zij slechts moeite heeft met het leveren van bussen met specifieke wensen, terwijl bijvoorbeeld Ford voornamelijk moeilijkheden ervaart met het leveren van de populairste modellen.

Volkswagen bestelwagen kopen bij Koppejan

Bij Koppejan krijgen wij geregeld een nieuwe voorraad Volkswagen bedrijfswagens binnen, zoals een Volkswagen Transporter, Volkswagen Caddy of een Volkswagen Caravelle. Afhankelijk van uw wensen kunt u dus wellicht erg snel de nieuwe bestelbus meenemen naar huis. Heeft u interesse in één van onze bestelwagens? Neem dan gerust contact met ons op!

Klantervaringen.

Hoe waarderen onze klanten Koppejan.

17 Apr
9.
Snel en duidelijk opvolging

Duidelijke en snelle communicatie met Rik. Auto is nog niet afgeleverd, de rest is dus nog afwachten maar hebben er alle vertrouwen in! Belisol Goes

Belisol Goes uit GOES
29 Mar
10.
Vriendelijk en super survice

Vriendelijk en komen altijd met een goede oplossing

Jeffrey uit Delft
26 Mar
10.
Top bedrijf

Super service top bedrijf

Olinde uit Almere
28 Feb
10.
Schitterende auto's

Schitterende auto's in een prachtig en schoon, mooi pand. Eén en al luxe, alsof je in een snoepwinkel bent.

Perry uit Rotterdam
25 Feb
9.
Heel mooi bedrijf!!

Zeer goed geholpen, eerlijk en betrouwbaar. Goed advies.

Ruud De leeuw uit Huisduinen
23 Feb
10.
Fantastisch bedrijf

Ik ben zeer tevreden hoe ik ben geholpen En geadviseerd ben en er goed op de hoogte ben gehouden over de gang van zaken Echte...

Daniel uit Kortenhoef

    Showroom afspraak inplannen