Koppejan Automotive is van maandag 8 april tot en met vrijdag 12 april gesloten.

11 apr
Geplaatst door: Sander Koppejan

Doorrijden tot laatste druppel brandstof schadelijk voor auto

De brandstofprijzen rijzen de laatste maanden de pan uit. Nog niet eerder betaalden we zoveel voor één liter brandstof. Hierdoor stellen mensen hun bezoek aan het tankstation toch liever zo lang mogelijk uit of kiezen zij ervoor om bijvoorbeeld een halve tank te vullen en pas weer bij te tanken wanneer deze zo goed als leeg is. Maar wist je dat het doorrijden met weinig brandstof schadelijk is voor je auto? Van verschillende kanten wordt er gewaarschuwd om je bezoekje aan het tankstation niet uit te stellen tot je echt niet langer kunt. Wij vertellen je graag meer.

voorkom-schade-aan-je-auto-door-optijd-te-tanken-koppejan

Vervuilde benzine

De brandstofpomp in de tank zorgt ervoor dat brandstof naar de motor wordt gestuurd. Deze pomp hangt net iets boven de bodem. Zit de tank vol? Dan is het natuurlijk geen probleem om de brandstof eruit te krijgen. Echter, wanneer het niveau van de brandstof onder de pomp zit, wordt het een stuk lastiger om alles eruit te slurpen. Bovendien verzamelt vettigheid en vuil zich op de bodem van de tank. Deze vervuilde benzine kan vervuiling in het motorblok veroorzaken, met kans op grote schade als gevolg.

Schade aan auto

Wanneer je tot op het laatste moment wacht met tanken, heeft dit diverse risico’s voor de auto. Allereerst bestaat de kans dat het vuil ervoor zorgt dat de brandstofpomp kapot gaat. Dit is echter nog het minst kostbare gedeelte dat kapot kan gaan. Komt de vervuilde brandstof bij de motor, dan kan dit tevens de injectoren beschadigen. Rijd je hiermee te lang door? Dan is de kans op grote schade aan de motor zeker aanwezig. Daarnaast kunnen de motorprestaties afnemen, met onregelmatig stationair of stotteren als gevolg.

Vaker tanken

Ben jij iemand die regelmatig tot de laatste druppel brandstof doorrijdt? Dan raden wij aan om met deze gewoonte te stoppen en te tanken vóórdat het lampje brandt. Bovendien zorg je er met een gevulde tank voor dat de pomp koel blijft door de brandstof. Is de pomp regelmatig en lang níet ondergedompeld in de brandstof? Dan stijgt de temperatuur en neemt de levensduur van de brandstofpomp af. Dit alles met (hoge) reparatiekosten als gevolg.

Wilt u graag meer hierover weten of heeft u vragen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen!

Klantervaringen.

Hoe waarderen onze klanten Koppejan.

26 Mar
10.
Top bedrijf

Super service top bedrijf

Olinde uit Almere
28 Feb
10.
Schitterende auto's

Schitterende auto's in een prachtig en schoon, mooi pand. Eén en al luxe, alsof je in een snoepwinkel bent.

Perry uit Rotterdam
25 Feb
9.
Heel mooi bedrijf!!

Zeer goed geholpen, eerlijk en betrouwbaar. Goed advies.

Ruud De leeuw uit Huisduinen
23 Feb
10.
Fantastisch bedrijf

Ik ben zeer tevreden hoe ik ben geholpen En geadviseerd ben en er goed op de hoogte ben gehouden over de gang van zaken Echte...

Daniel uit Kortenhoef
13 Feb
10.
Top bedrijf

Top service, afspraak nakomen en leuke showroom!

WarmteNed. uit Zeist
07 Feb
8.
Mooie zaak met net even een ander soort auto.

3de keer verzoek nu om beoordeling te geven. Echter de auto moet nog afgeleverd worden, dus het is wat voorbarig... Voor zover, een prachtig mooie...

Wieland uit Nagele

    Showroom afspraak inplannen