Koppejan Automotive is van maandag 8 april tot en met vrijdag 12 april gesloten.

26 aug

Bpm-vrijstelling bestelauto’s verdwijnt

Het kabinet heeft besloten dat de vrijstelling van bpm vanaf 2024 geleidelijk in drie stappen verdwijnt. Vervolgens zal er vanaf 2030 een nieuwe regel intreden voor zowel personen- als bestelauto’s, namelijk de kilometerbeprijzing. Het kabinet hoopt met deze maatregelen de bedrijfswagenparken zoveel mogelijk te vergroenen.

Vanaf 2024 verdwijnt vrijstelling van bpm | Koppejan Automotive

Vanaf 2026 reguliere bpm-tarief

In de huidige regeling omtrent bpm geldt een vrijstelling voor bestelauto’s van ondernemers. Per 1 januari 2024 zal deze vrijstelling in drie stappen worden gereduceerd tot 0. Dit betekent dat voor ondernemers vanaf 2026 hetzelfde reguliere bpm-tarief zal gelden als voor particulieren.

Petitie ingediend tegen nieuwe maatregelen

Ondernemers zijn het niet eens met de maatregelen die het kabinet wil treffen. Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland, is in juni met een petitie naar de Tweede Kamer gestapt. Zo hopen ondernemers de afschaffing van de bpm-vrijstelling bij het kabinet van tafel te krijgen. Ondernemers zijn reeds proactief bezig met het verduurzamen en het vergroenen van hun wagenpark, maar elektrische auto’s zijn nog lang geen volwaardig alternatief. Vooral niet voor beroepsgroepen die lange afstanden moeten afleggen, zoals installateurs of transporteurs.

Tegenovergestelde effect

Het is welbekend dat de actieradius van emissievrije bedrijfsbussen nog te beperkt is voor lange afstanden. Daarnaast is er nog lang niet overal een toereikend oplaadnetwerk beschikbaar. Dit maakt het voor ondernemers niet aantrekkelijk om te kiezen voor een elektrische bedrijfsbus. MKB-Nederland zegt daarom dat de nieuwe regeling het tegenovergestelde effect zal hebben. Ondernemers zullen naar verwachting veel langer rondrijden in hun oude diesel bus, gezien het feit dat nieuwe diesel bussen gemiddeld 11.000 euro duurder zullen worden.

Bedrijfswagens bij Koppejan Automotive

Bent u in uw onderneming ook bezig met het verduurzamen van uw bedrijfswagenpark? Bij Koppejan Automotive helpen we u graag bij het uitzoeken van de meest geschikte wagen voor uw organisatie. Vertel ons uw wensen en onze specialisten helpen u graag verder! Kom gerust langs in onze showroom in Nijkerk of bel ons via 0342 – 436 222.

Klantervaringen.

Hoe waarderen onze klanten Koppejan.

26 Mar
10.
Top bedrijf

Super service top bedrijf

Olinde uit Almere
28 Feb
10.
Schitterende auto's

Schitterende auto's in een prachtig en schoon, mooi pand. Eén en al luxe, alsof je in een snoepwinkel bent.

Perry uit Rotterdam
25 Feb
9.
Heel mooi bedrijf!!

Zeer goed geholpen, eerlijk en betrouwbaar. Goed advies.

Ruud De leeuw uit Huisduinen
23 Feb
10.
Fantastisch bedrijf

Ik ben zeer tevreden hoe ik ben geholpen En geadviseerd ben en er goed op de hoogte ben gehouden over de gang van zaken Echte...

Daniel uit Kortenhoef
13 Feb
10.
Top bedrijf

Top service, afspraak nakomen en leuke showroom!

WarmteNed. uit Zeist
07 Feb
8.
Mooie zaak met net even een ander soort auto.

3de keer verzoek nu om beoordeling te geven. Echter de auto moet nog afgeleverd worden, dus het is wat voorbarig... Voor zover, een prachtig mooie...

Wieland uit Nagele

    Showroom afspraak inplannen