23 jun

Bestuurders kopen steeds vaker een elektrische auto

Vorige maand heeft de automarkt in de Europese Unie (EU) een significante stijging doorgemaakt. In totaal zijn er bijna 940.000 nieuwe auto’s aangemeld bij de Europese Unie, wat wel 20 procent meer is dan vorig jaar. Het valt op dat het percentage van elektrische auto’s binnen de aanmeldingen weer gestegen is. Ondertussen kiest namelijk ongeveer 1 op de 7 consumenten voor een auto die volledig elektrisch is.

Meer elektrische auto's | Koppejan Automotive

Meer elektrische auto’s op de weg

Nog steeds zijn nieuwe personenauto’s met een benzinemotor het populairst in de EU. Ruim 1 op de 3 consumenten schaft namelijk een benzineauto aan. Tóch laten EV’s een opmars zien, want in 2023 steeg het marktaandeel van nieuwe geregistreerde elektrische voertuigen elke maand weer. Met een marktaandeel van een kwart wordt het aantal auto’s met een hybride aandrijflijn ook steeds populairder onder de consument.

Een elektrische auto is in de meeste gevallen vaak wat prijziger dan een auto die rijdt op brandstof. De voordelen van een elektrische auto zijn echter wel interessant voor uw portemonnee. Over het algemeen is stroom namelijk wat goedkoper dan de meeste brandstoffen. Daarnaast hoeft u tot 2025 geen wegenbelasting te betalen en heeft u daarna recht op een korting, die wel op kan lopen tot en met 75%! Niet te vergeten: elektrisch rijden is een stuk duurzamer, waardoor het minder schadelijk is voor het milieu.

Voor sommige bestuurders is elektrisch vervoer toch een lastig verhaal. De actieradius van een elektrische auto wordt steeds geavanceerder, maar het is tóch beperkter dan een auto die rijdt op brandstof. Een elektrische auto moet tijdens lange reizen namelijk toch onderweg opladen, aangezien deze het maximaal 350 kilometer volhoudt. Je kunt in dat geval beter voor een hybride auto gaan. Voor de korte afstanden gebruik je de elektrische motor, maar wanneer het nodig is, kunt u gewoon verder op brandstof.

Meer dan 500.000 laadpunten in Nederland

De Tweede Kamer is ook bezig met het stimuleren van elektrisch rijden. Nederland investeert namelijk al jaren in het aanleggen van nieuwe laadpunten. In de tussentijd zijn er al meer dan 500.000 actie laadpunten geplaatst. De private laadpunten hebben de overhand, maar ook snellaadpunten langs de snelweg komen er steeds meer. Het streven is om binnen Europa om de 60 kilometer minstens één snellaadpunt te plaatsen. De planning is om dit voor 2025 uit te voeren.

Overstap maken naar elektrisch rijden?

Elektrische auto’s worden steeds populairder onder bestuurders. Bent u ook geïnteresseerd om over te gaan op elektrisch rijden? Dan kunt u terecht bij Koppejan Automotive! Bekijk ons aanbod van elektrische auto’s of neem contact op met onze experts voor een vrijblijvend advies.

Klantervaringen.

Hoe waarderen onze klanten Koppejan.

17 Apr
9.
Snel en duidelijk opvolging

Duidelijke en snelle communicatie met Rik. Auto is nog niet afgeleverd, de rest is dus nog afwachten maar hebben er alle vertrouwen in! Belisol Goes

Belisol Goes uit GOES
29 Mar
10.
Vriendelijk en super survice

Vriendelijk en komen altijd met een goede oplossing

Jeffrey uit Delft
26 Mar
10.
Top bedrijf

Super service top bedrijf

Olinde uit Almere
28 Feb
10.
Schitterende auto's

Schitterende auto's in een prachtig en schoon, mooi pand. Eén en al luxe, alsof je in een snoepwinkel bent.

Perry uit Rotterdam
25 Feb
9.
Heel mooi bedrijf!!

Zeer goed geholpen, eerlijk en betrouwbaar. Goed advies.

Ruud De leeuw uit Huisduinen
23 Feb
10.
Fantastisch bedrijf

Ik ben zeer tevreden hoe ik ben geholpen En geadviseerd ben en er goed op de hoogte ben gehouden over de gang van zaken Echte...

Daniel uit Kortenhoef

    Showroom afspraak inplannen