Koppejan Automotive is op zoek naar een autodetailer (fulltime). Bekijk hier de vacature!

23 jun

Bestuurders kopen steeds vaker een elektrische auto

Vorige maand heeft de automarkt in de Europese Unie (EU) een significante stijging doorgemaakt. In totaal zijn er bijna 940.000 nieuwe auto’s aangemeld bij de Europese Unie, wat wel 20 procent meer is dan vorig jaar. Het valt op dat het percentage van elektrische auto’s binnen de aanmeldingen weer gestegen is. Ondertussen kiest namelijk ongeveer 1 op de 7 consumenten voor een auto die volledig elektrisch is.

Meer elektrische auto's | Koppejan Automotive

Meer elektrische auto’s op de weg

Nog steeds zijn nieuwe personenauto’s met een benzinemotor het populairst in de EU. Ruim 1 op de 3 consumenten schaft namelijk een benzineauto aan. Tóch laten EV’s een opmars zien, want in 2023 steeg het marktaandeel van nieuwe geregistreerde elektrische voertuigen elke maand weer. Met een marktaandeel van een kwart wordt het aantal auto’s met een hybride aandrijflijn ook steeds populairder onder de consument.

Een elektrische auto is in de meeste gevallen vaak wat prijziger dan een auto die rijdt op brandstof. De voordelen van een elektrische auto zijn echter wel interessant voor uw portemonnee. Over het algemeen is stroom namelijk wat goedkoper dan de meeste brandstoffen. Daarnaast hoeft u tot 2025 geen wegenbelasting te betalen en heeft u daarna recht op een korting, die wel op kan lopen tot en met 75%! Niet te vergeten: elektrisch rijden is een stuk duurzamer, waardoor het minder schadelijk is voor het milieu.

Voor sommige bestuurders is elektrisch vervoer toch een lastig verhaal. De actieradius van een elektrische auto wordt steeds geavanceerder, maar het is tóch beperkter dan een auto die rijdt op brandstof. Een elektrische auto moet tijdens lange reizen namelijk toch onderweg opladen, aangezien deze het maximaal 350 kilometer volhoudt. Je kunt in dat geval beter voor een hybride auto gaan. Voor de korte afstanden gebruik je de elektrische motor, maar wanneer het nodig is, kunt u gewoon verder op brandstof.

Meer dan 500.000 laadpunten in Nederland

De Tweede Kamer is ook bezig met het stimuleren van elektrisch rijden. Nederland investeert namelijk al jaren in het aanleggen van nieuwe laadpunten. In de tussentijd zijn er al meer dan 500.000 actie laadpunten geplaatst. De private laadpunten hebben de overhand, maar ook snellaadpunten langs de snelweg komen er steeds meer. Het streven is om binnen Europa om de 60 kilometer minstens één snellaadpunt te plaatsen. De planning is om dit voor 2025 uit te voeren.

Overstap maken naar elektrisch rijden?

Elektrische auto’s worden steeds populairder onder bestuurders. Bent u ook geïnteresseerd om over te gaan op elektrisch rijden? Dan kunt u terecht bij Koppejan Automotive! Bekijk ons aanbod van elektrische auto’s of neem contact op met onze experts voor een vrijblijvend advies.

Klantervaringen.

Hoe waarderen onze klanten Koppejan.

25 Jun
8.
mooi bedrijf en snelle reacties

er staat een mooie voorraad en het contact ging snel heen en weer

Johan uit Capelle aan den IJssel
21 Jun
10.
Super service

Mooie auto gekocht super service denken met je mee en vriendelijk ontvangen kortom top bedrijf

Jeffrey uit Zaltbommel
21 Jun
10.
Uitstekende service, vriendelijk personeel nemen echt de tijd voor je !

Op en top bedrijf alles tot in de puntjes geregeld !

Hans uit Zwammerdam
19 Jun
10.
Uitstekend geholpen

Fijn gesprek gehad met Rik en uiteindelijk dit kunnen beklinken met de aanschaf van een prachtige Mercedes Sprinter 319!

Joost uit De Rijp
08 Jun
10.
Uitstekende service.

Uitstekende service en vriendelijk personeel. Ik zou dit bedrijf zeker aanraden.

Martijn uit Biggekerke
22 May
10.
Heel tervreden!

Tijdens het voortraject al een heel fijn contact met Rik, na mijn bezoek in de showroom een super nette indruk gekregen van het bedrijf en...

Peter uit Diemen

    Showroom afspraak inplannen