23 mrt
Geplaatst door: Sander Koppejan

Autofabrikanten zwaar getroffen door oorlog

We kunnen er niet omheen, de gevolgen van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne zijn enorm. Zo worden helaas ook grote automerken, zoals bijvoorbeeld Volkswagen en BMW zwaar getroffen. Beide gerenommeerde automerken hebben hun productie in Europa tijdelijk moeten stilleggen naar aanleiding van leveringsproblemen. Daarnaast zijn een aantal autofabrikanten genoodzaakt om de productie van hun fabrieken in Rusland te onderbreken.

Autofabrikanten zwaar getroffen door oorlog | Koppejan

Just in Time keten doorbroken

De grootste reden waarom fabrieken hun productie tijdelijk moeten stilleggen, is het feit dat alle toeleveranciers vanuit Oekraïne volledig zijn stilgevallen. U vraagt zich dan waarschijnlijk af waarom autofabrikanten geen voorraad hebben van bepaalde onderdelen? Dat komt omdat de moderne auto-industrie tegenwoordig gebruikmaakt van de zogeheten ‘Just in Time’ methode. Deze logistieke methode is ontwikkeld om snel en eenvoudig voorraden te beheren. Het doel is om onderdelen zo laat mogelijk, maar wel op tijd te leveren. Dit heeft als voordeel dat autofabrikanten geen eigen voorraden hoeven bij te houden in hun productieproces. Echter, veel onderdelen worden in Oekraïne gemaakt zoals bijvoorbeeld boordnetwerken en kabelbomen, waardoor er nu een schakel in de keten stilvalt.

Grote gevolgen voor BMW en Volkswagen

BMW zag zich door de leveringsproblemen genoodzaakt om de productielijn in Dingolfing stil te leggen. Daarnaast hebben ze ook besloten om de fabriek in München voorlopig stil te leggen vanwege knelpunten in de bevoorrading.

Ook Volkswagen vroeg een tijdje geleden arbeidsduurvermindering aan voor hun fabrieken in Dresden en Zwickau. Helaas is het knelpunt voor Volkswagen nu ook uitgebreid naar de grote Volkswagen fabrieken in West-Duitsland. De autofabrikant heeft namelijk besloten dat hun hoofdfabriek in Wolfsburg tijdelijk stilgelegd wordt.

Bedrijfswagens occasions van BMW en Volkswagen

Hoewel de productie van nieuwe modellen wat vertraging zal oplopen, blijft de occasionmarkt draaien. Wij hebben zowel exclusieve BMW als Volkswagen occasions in ons aanbod. Voor meer vragen over onze voorraad kan je gerust vrijblijvend contact met ons opnemen.

Klantervaringen.

Hoe waarderen onze klanten Koppejan.

17 Apr
9.
Snel en duidelijk opvolging

Duidelijke en snelle communicatie met Rik. Auto is nog niet afgeleverd, de rest is dus nog afwachten maar hebben er alle vertrouwen in! Belisol Goes

Belisol Goes uit GOES
29 Mar
10.
Vriendelijk en super survice

Vriendelijk en komen altijd met een goede oplossing

Jeffrey uit Delft
26 Mar
10.
Top bedrijf

Super service top bedrijf

Olinde uit Almere
28 Feb
10.
Schitterende auto's

Schitterende auto's in een prachtig en schoon, mooi pand. Eén en al luxe, alsof je in een snoepwinkel bent.

Perry uit Rotterdam
25 Feb
9.
Heel mooi bedrijf!!

Zeer goed geholpen, eerlijk en betrouwbaar. Goed advies.

Ruud De leeuw uit Huisduinen
23 Feb
10.
Fantastisch bedrijf

Ik ben zeer tevreden hoe ik ben geholpen En geadviseerd ben en er goed op de hoogte ben gehouden over de gang van zaken Echte...

Daniel uit Kortenhoef

    Showroom afspraak inplannen