In verband met zomervakantie zijn wij van 29 juli tot en met 11 augustus gesloten.

29 sep

Accijnzen op brandstof blijven schommelen

Accijnzen op brandstof, het blijft een ongelukkig huwelijk binnen de Nederlandse politiek. Waar de regering in april 2022 de accijnzen tijdelijk had verlaagd, is deze regeling op 1 juli dit jaar gedeeltelijk teruggedraaid. Lang zag het ernaar uit dat op 1 januari 2024 het restant werd teruggedraaid, maar dit plan heeft geen doorgang gevonden. Wat betekenen de perikelen voor u als automobilist?

Accijnzen brandstof dalen | Koppejan Automotive

Torenhoge inflatie

Elk jaar wordt op 1 januari de accijnzen op brandstof gecorrigeerd naar het dan geldende inflatieniveau. Vanwege de torenhoge inflatie in begin 2022 werden de accijnzen tijdelijk verlaagd. Hierdoor werd autorijden iets wat goedkoper en beter te doen, zeker gezien het feit dat velen ook moesten opboksen tegen de hoge energiekosten thuis.

Verdere accijnsverhoging stuit op verzet

Nu de hoogste inflatie achter de rug is, draait de Nederlandse regering de accijnsverlaging terug. Het eerste deel werd 1 juli teruggedraaid, het tweede deel stond 1 januari op de planning. Een ongelukkige timing waarmee het zou samenvallen met de jaarlijkse inflatiecorrectie.

De samenloop van omstandigheden heeft ervoor gezorgd dat de Nederlandse automobilist zich naar verwachting kon opmaken voor een prijsverhoging op brandstof van ruim 20 cent per liter. Nieuws dat bijzonder veel weerstaand opriep, ook binnen de politiek zelf.

Tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen, het traditionele debat na Prinsjesdag, spraken diverse partijen zich uit tegen de komende verhogingen. Uiteindelijk heeft het verzet ervoor gezorgd dat de accijnzen over heel 2024 worden bevroren. Een tijdelijke pleister op de wond, aangezien dit vraagstuk zich in 2025 weer voor zal doen als de bevriezing afloopt.

Elektrische voertuigen het alternatief?

Bent u van plan om de overstap te maken naar elektrisch rijden? Koppejan Automotive heeft een uitgebreid aanbod elektrische auto’s en bedrijfsauto’s. Bekijk het aanbod op onze website of neem contact op voor een showroomafspraak!

Klantervaringen.

Hoe waarderen onze klanten Koppejan.

25 Jun
8.
mooi bedrijf en snelle reacties

er staat een mooie voorraad en het contact ging snel heen en weer

Johan uit Capelle aan den IJssel
21 Jun
10.
Super service

Mooie auto gekocht super service denken met je mee en vriendelijk ontvangen kortom top bedrijf

Jeffrey uit Zaltbommel
21 Jun
10.
Uitstekende service, vriendelijk personeel nemen echt de tijd voor je !

Op en top bedrijf alles tot in de puntjes geregeld !

Hans uit Zwammerdam
19 Jun
10.
Uitstekend geholpen

Fijn gesprek gehad met Rik en uiteindelijk dit kunnen beklinken met de aanschaf van een prachtige Mercedes Sprinter 319!

Joost uit De Rijp
08 Jun
10.
Uitstekende service.

Uitstekende service en vriendelijk personeel. Ik zou dit bedrijf zeker aanraden.

Martijn uit Biggekerke
22 May
10.
Heel tervreden!

Tijdens het voortraject al een heel fijn contact met Rik, na mijn bezoek in de showroom een super nette indruk gekregen van het bedrijf en...

Peter uit Diemen

    Showroom afspraak inplannen