29 sep

Accijnzen op brandstof blijven schommelen

Accijnzen op brandstof, het blijft een ongelukkig huwelijk binnen de Nederlandse politiek. Waar de regering in april 2022 de accijnzen tijdelijk had verlaagd, is deze regeling op 1 juli dit jaar gedeeltelijk teruggedraaid. Lang zag het ernaar uit dat op 1 januari 2024 het restant werd teruggedraaid, maar dit plan heeft geen doorgang gevonden. Wat betekenen de perikelen voor u als automobilist?

Accijnzen brandstof dalen | Koppejan Automotive

Torenhoge inflatie

Elk jaar wordt op 1 januari de accijnzen op brandstof gecorrigeerd naar het dan geldende inflatieniveau. Vanwege de torenhoge inflatie in begin 2022 werden de accijnzen tijdelijk verlaagd. Hierdoor werd autorijden iets wat goedkoper en beter te doen, zeker gezien het feit dat velen ook moesten opboksen tegen de hoge energiekosten thuis.

Verdere accijnsverhoging stuit op verzet

Nu de hoogste inflatie achter de rug is, draait de Nederlandse regering de accijnsverlaging terug. Het eerste deel werd 1 juli teruggedraaid, het tweede deel stond 1 januari op de planning. Een ongelukkige timing waarmee het zou samenvallen met de jaarlijkse inflatiecorrectie.

De samenloop van omstandigheden heeft ervoor gezorgd dat de Nederlandse automobilist zich naar verwachting kon opmaken voor een prijsverhoging op brandstof van ruim 20 cent per liter. Nieuws dat bijzonder veel weerstaand opriep, ook binnen de politiek zelf.

Tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen, het traditionele debat na Prinsjesdag, spraken diverse partijen zich uit tegen de komende verhogingen. Uiteindelijk heeft het verzet ervoor gezorgd dat de accijnzen over heel 2024 worden bevroren. Een tijdelijke pleister op de wond, aangezien dit vraagstuk zich in 2025 weer voor zal doen als de bevriezing afloopt.

Elektrische voertuigen het alternatief?

Bent u van plan om de overstap te maken naar elektrisch rijden? Koppejan Automotive heeft een uitgebreid aanbod elektrische auto’s en bedrijfsauto’s. Bekijk het aanbod op onze website of neem contact op voor een showroomafspraak!

Klantervaringen.

Hoe waarderen onze klanten Koppejan.

17 Apr
9.
Snel en duidelijk opvolging

Duidelijke en snelle communicatie met Rik. Auto is nog niet afgeleverd, de rest is dus nog afwachten maar hebben er alle vertrouwen in! Belisol Goes

Belisol Goes uit GOES
29 Mar
10.
Vriendelijk en super survice

Vriendelijk en komen altijd met een goede oplossing

Jeffrey uit Delft
26 Mar
10.
Top bedrijf

Super service top bedrijf

Olinde uit Almere
28 Feb
10.
Schitterende auto's

Schitterende auto's in een prachtig en schoon, mooi pand. Eén en al luxe, alsof je in een snoepwinkel bent.

Perry uit Rotterdam
25 Feb
9.
Heel mooi bedrijf!!

Zeer goed geholpen, eerlijk en betrouwbaar. Goed advies.

Ruud De leeuw uit Huisduinen
23 Feb
10.
Fantastisch bedrijf

Ik ben zeer tevreden hoe ik ben geholpen En geadviseerd ben en er goed op de hoogte ben gehouden over de gang van zaken Echte...

Daniel uit Kortenhoef

    Showroom afspraak inplannen