29 sep

Accijnzen op brandstof blijven schommelen

Accijnzen op brandstof, het blijft een ongelukkig huwelijk binnen de Nederlandse politiek. Waar de regering in april 2022 de accijnzen tijdelijk had verlaagd, is deze regeling op 1 juli dit jaar gedeeltelijk teruggedraaid. Lang zag het ernaar uit dat op 1 januari 2024 het restant werd teruggedraaid, maar dit plan heeft geen doorgang gevonden. Wat betekenen de perikelen voor u als automobilist?

Accijnzen brandstof dalen | Koppejan Automotive

Torenhoge inflatie

Elk jaar wordt op 1 januari de accijnzen op brandstof gecorrigeerd naar het dan geldende inflatieniveau. Vanwege de torenhoge inflatie in begin 2022 werden de accijnzen tijdelijk verlaagd. Hierdoor werd autorijden iets wat goedkoper en beter te doen, zeker gezien het feit dat velen ook moesten opboksen tegen de hoge energiekosten thuis.

Verdere accijnsverhoging stuit op verzet

Nu de hoogste inflatie achter de rug is, draait de Nederlandse regering de accijnsverlaging terug. Het eerste deel werd 1 juli teruggedraaid, het tweede deel stond 1 januari op de planning. Een ongelukkige timing waarmee het zou samenvallen met de jaarlijkse inflatiecorrectie.

De samenloop van omstandigheden heeft ervoor gezorgd dat de Nederlandse automobilist zich naar verwachting kon opmaken voor een prijsverhoging op brandstof van ruim 20 cent per liter. Nieuws dat bijzonder veel weerstaand opriep, ook binnen de politiek zelf.

Tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen, het traditionele debat na Prinsjesdag, spraken diverse partijen zich uit tegen de komende verhogingen. Uiteindelijk heeft het verzet ervoor gezorgd dat de accijnzen over heel 2024 worden bevroren. Een tijdelijke pleister op de wond, aangezien dit vraagstuk zich in 2025 weer voor zal doen als de bevriezing afloopt.

Elektrische voertuigen het alternatief?

Bent u van plan om de overstap te maken naar elektrisch rijden? Koppejan Automotive heeft een uitgebreid aanbod elektrische auto’s en bedrijfsauto’s. Bekijk het aanbod op onze website of neem contact op voor een showroomafspraak!

Klantervaringen.

Hoe waarderen onze klanten Koppejan.

27 Nov
10.
Uitstekend geholpen bij aankoop van schitterende auto.

Uitstekend geholpen bij aankoop van schitterende auto.

Hugo uit Utrecht
24 Nov
10.
Professionel service

Absolutely top of the range about quality, service etc..! Very good experience of mine!!

Samu Laszlo uit Haarlem
10 Nov
10.
Top bussen top bedrijf

Super mooie auto’s staan vol opties perfect uit gevoerd hier kom ik zeker terug!!

Renaldo uit Amersfoort
06 Nov
10.
Goed, snel en direct geholpen

Erg fijn bedrijf om zaken mee te doen! Duidelijke afspraken, snelle en goede service.

De Kurenpolder Recreatie uit Hank
05 Nov
10.
Super ontvangst en hulp bij koppejan

Hebben prachtige autos en busjes staan er word goed de tijd genomen om je alles duidelijk uit te leggen ,echt een aanrader

Menno uit Hem
23 Oct
9.
Wat een ervaring

Geachte. Wat een fijne ervaring van moment a tot z eerlijke verkoper weet waar ze het over hebben. Dikke sprinter gekocht maar m’n vrouw vind...

Benjamin uit Emmeloord

    Showroom afspraak inplannen